Det er lett å se for seg alternativet hvis man kjører ut uten at pukken ligger der.
Det er lett å se for seg alternativet hvis man kjører ut uten at pukken ligger der. (Bilde: Erik Jenssen )

La pukk-pute i vegkanten

Når den perfekte løsning ikke er i sikte, kan forhåpentligvis dette tiltaket være et godt alternativ for trafikkfarlige fjellskjæringer nær kjørebanen. 

Hvis E6 gjennom Bardu i Troms hadde vært bygget i dag, ville avstanden til fjellskjæringen på bildet vært seks meter. Men den slags inngrep på eksisterende veg er urealistisk på kort sikt, og da mener byggeleder i Statens Vegvesen Jan Lind at mykgjøring i form av en solid pute av 20-150 mm pukk vil være et godt avhjelpende tiltak.

- Vi gjorde en test i Ballangen-området for et par år siden, og bestemte oss for å gå videre med det. Det er gjort andre steder i Norge også, men i mindre omfang enn dette. Vi hadde 2,5 millioner til rådighet, og det rakk til en strekning på tre kilometer i Bardu. I tillegg har vi lagt en liten strekning på Bjørnfjell. Alternativet til en slik mykgjøring vil være å bygge rekkverk på begge steder. Men det innebærer jo fare for å stenge bilene inne, i tillegg til at eventuelle myke trafikanter ikke vil ha noen steder å gjøre av seg hvis de må ut av vegbanen, påpeker Lind.

Forsiden akkurat nå