Fylkesvei 359 ved Åse bru og med utsikt mot Flatdal.
Fylkesvei 359 ved Åse bru og med utsikt mot Flatdal. (Foto: Tor Arvid Austråt Gundersen, Vestfold og Telemark fylkeskommune)

Kun ett, dyrt tilbud på å bygge tre kilometer ny fylkesvei i Telemark - nå er det usikkert hva som skjer

Ifølge fylkeskommunen har det kommet inn ett eneste tilbud på oppdraget. Og det er dyrt.

Det er bare en entreprenør som vil bygge ny fylkesvei 359 Kaste-Stoadalen, skriver Vestfold og Telemark fylke i en pressemelding.

Og: Det ene pristilbudet skal være betydelig høyere enn den økonomiske rammen som er satt for prosjektet.

Tilbudsfristen gikk ut 8. juni. Veier24 har bedt om å få innsyn i tilbydere og priser i konkurransen, men har ennå ikke fått svar fra fylkeskommunen.

– Vi vil nå gå gjennom tilbudet som har kommet inn for å vurdere hva slags strategi vi skal ha for det videre arbeidet, sier samferdselsdirektør Gunnar Berg Treidene i Vestfold og Telemark fylkeskommune i pressemeldingen.

Med andre ord: Det er usikkert hva som kommer til å skje. En mulighet er at fylket kan konkludere med at tilbudet er for dyrt eller at konkurransen har vært for dårlig, og dermed avlyse konkurransen.

Konkurransen for utbyggingen av den nye veien startet 17. mars i år. Kontraktsformen er totalentreprise.

Total lengde på den nye fylkesveien i Nome kommune er 3000 meter. Veien vil lede trafikkstrømmen utenom Ulefoss sentrum og den smale Lannaveien. Deler av den nye veien skal bygges i områder hvor grunnforholdene er krevende. Det skal også bygges en rundt 90 meter lang tunnel i løsmassene, samt ei 255 meter lang bru. Denne konstruksjonen skal være en fritt-fram-bygd bru.

Les også

Forsiden akkurat nå