Krever flere egne ansatte hos entreprenørene

En slik innstramming skal gi Statens vegvesen mer kontroll i prosjektene.

Avdelingsdirektør Bettina Sandvin i Vegdirektoratet varsler innskjerping av dagens krav om 25 prosent egne ansatte hos entreprenører som tar oppdrag hos Statens vegvesen.
Avdelingsdirektør Bettina Sandvin i Vegdirektoratet varsler innskjerping av dagens krav om 25 prosent egne ansatte hos entreprenører som tar oppdrag hos Statens vegvesen. Bilde: Bjørn Olav Amundsen
Redaksjonen Våre Veger
22. aug. 2016 - 13:08

- Hvor mye høyere kravet vil bli skal vi komme frem til sammen med bransjen, forteller avdelingsdirektør Bettina Sandvin i Statens vegvesen.

- Vi er opptatt av at kravene våre skal oppleves som realistiske og oppnåelige for bedriftene i bransjen. Derfor tenker jeg det er naturlig å tenke en trinnvis økning slik at bedriftene får nødvendig tid til å tilpasse seg kravene, legger hun til.

I dag er kravet fra Vegvesenet at entreprenørene har 25 prosent egne ansatte.

Sandvin tror flere egne, fast ansatte vil gi bedre prosjekter. I første omgang ser hun for seg at Vegvesenet starter dialogen med Entreprenørforeningen - Bygg og Anlegg (EBA) og Maskinentreprenørenes Forbund (MEF). De skjerpede kravene vil kunne gi Statens vegvesen mer kontroll i prosjektene.

- Blant annet vil vi da kunne få bedre oversikt over kompetansen i de forskjellige prosjektene, sier Sandvin.

- Som byggherre er vi i Vegvesenet opptatt av at prosjektene skal gjennomføres på en trygg og god måte, på en kostnadseffektiv måte og med god kvalitet. For å få dette til er vi avhengige av kompetanse på alle nivåer, tilføyer hun.

Les mer om:
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.