Bilde fra Statens Vegvesen sitt webkamera viser en stengt stengt fjellovergang mellom Østlandet og Vestlandet på riksvei 52 ved Bjørberg.
Bilde fra Statens Vegvesen sitt webkamera viser en stengt stengt fjellovergang mellom Østlandet og Vestlandet på riksvei 52 ved Bjørberg. (Foto: Statens Vegvesen / webkamera)

Kraftig snøfall på Østlandet – liten storm på Dovrefjell

Det har falt store mengder snø i Oslo, Viken og Innlandet natt til torsdag. Både politiet og Vegvesenet ber folk beregne god tid og ta det med ro i trafikken.

Det er varslet mer snø torsdag, og politiets oppfordring til bilister som har tenkt seg ut på veiene er klar:

– Vi anbefaler alle bilister å tilpasse farten etter forholdene, samt at lastebiler har kjetting tilgjengelig, skriver Oslo politidistrikt på Twitter.

– Vi oppfordrer trafikantene til å tilpasse farten etter forholdene og beregne ekstra god tid. Alt av brøytemannskap er ute, melder Vegtrafikksentralen.

Alle fjelloverganger mellom Østlandet og Vestlandet er også stengt torsdag morgen. Når de kan åpne er ikke avklart.

– Det er kommet opptil 10 til 15 centimeter snø i vest, litt mindre i øst. Vi er ikke ferdig enda – det vil fortsette å snø de neste seks timene. Nedbøren kommer som snø fordi det er så pass kaldt. Temperaturen er under null i Oslo-området, sier statsmeteorolog Terje Walløe til NRK.

Snøfall i Oslo torsdag morgen. Foto: Fredrik Varfjell/NTB

Trikken fortsatt på skinner

Da NTB kontaktet Sporveien, som har ansvaret for trikken og T-banen i Oslo, i morgentimene torsdag så situasjonen grei ut og snøværet hadde ikke skapt problemer.

– Det ser ikke ut som vi har noen utfordringer så langt, for verken trikk eller T-bane. Alle avganger går som de skal, sa senior kommunikasjonsrådgiver Ina Helen Østby i Sporveien.

Rett før klokken 10 begynte derimot noen problemer å dukke opp. T-bane linje 1 måtte innstille avgangen fra Frognerseteren klokken 9.43. Like etter meldte Sporveien på Twitter at det var store problemer med mye snø som har pakket seg under strømskinnene på samme linje.

– Dette skaper problemer for T-banen på strekningen Frognerseteren-Holmenkollen. Forsinkelser og innstilte avganger må beregnes på strekningen, skriver Sporveien.

Flere kanselleringer

For Ruter er situasjonen annerledes. Kjøreforholdene er krevende, noe som har ført til at flere avganger er forsinket eller kansellert.

– Vi oppfordrer alle reisende til å beregne ekstra god tid. Følg også med på ruter.no eller i reiseplanleggeren om du skal ut å reise, opplyser pressevakt Øystein Dahl Johansen i Ruter.

Liten storm på Dovrefjell

Det er ikke bare i Oslo-området det har vært snøkaos. Flere lastebiler og trailere er værfaste på Dombås grunnet det dårlige været.

Vegtrafikksentralen melder på Twitter at E6 Dovrefjell er stengt grunnet uvær.

– Det blåser 23 meter i sekundet, tilsvarende liten storm, på fjellet. Ny vurdering klokken 13, melder sentralen. (©NTB)

Forsiden akkurat nå