Illustrasjonsfoto
Illustrasjonsfoto (Foto: Colourbox)

Konsulentselskapene er mest attraktive for ingeniørstudenter

Konsulentselskapene Multiconsult, Norconsult og Sweco topper blant de ingeniørselskapene innen bygg og anleggsbransjen som er de mest attraktive arbeidsgiverne for de som snart skal søke jobb.

Hvert år avdekker rekrutteringsfirmaet Universum Norges mest attraktive arbeidsgivere. Det skjer gjennom å rangere karrierepreferansene til studentene ved norske universiteter og høyskoler. Multiconsult rangeres som nummer tre blant ingeniørstudentene, og er klart best i innen bransjen.

Equinor som tok førsteplassen blant studentene, etterfulgt av Kongsberggruppen og Multiconsult. Dette gjør at Multiconsult også stakk av med prisen Bransjebeste, som mest attraktive rådgivningsselskapet å jobbe for blant studenter. Firmaet følges av Norconsult på 5. plass, og Sweco på 7. plass.

Blant entreprenørselskaper er det AF Gruppen som skårer høyest blant ingeniørstudentene (10. plass), tett etterfulgt av Veidekke (nr. 12) og Skanska (nr. 15).

Av byggherreorganisasjoner er det Statens vegvesen som kommer best ut med en 20. plass på lista, etterfulgt av Bane Nor (nr. 27).

Forskningsorganisasjonen Sintef er tydeligvis også en populær arbeidsplass for ingeniørstudentene, som sikrer seg 8. plassen på lista.

Her er hele lista:

 

Forsiden akkurat nå