NYHETER

Konkurranse om g/s-veg avlyst

Det blir ikke sammenhengende gang/sykkelveg langs E39 i Bergen med det første. Strekningen som gjenstår ble sendt ut på anbud i november, men konkurransen er avlyst på grunn av uklarhet om tilstøtende planer.

Her skal den nye gang/sykkelvegen føres under fylkesveg 253 i kulvert og kobles til den nåværende på den andre siden, hvis planene ikke blir forandret. (Foto: Google)
Her skal den nye gang/sykkelvegen føres under fylkesveg 253 i kulvert og kobles til den nåværende på den andre siden, hvis planene ikke blir forandret. (Foto: Google)
21. des. 2015 - 12:36

Det er strekningen mellom Fabrikkgaten og Minde Allé sør for sentrum som mangler et godt tilbud til myke trafikanter. Avstanden mellom ytterpunktene er ikke mer enn 1 200 meter, men det er en komplisert jobb som omfatter mange forskjellige arbeidsoppgaver, blant annet skal gang/sykkelvegen legges i kulvert under fylkesveg 253.

Vegvesenet tok sikte på anleggstart i februar. Nå er den videre framdriften usikker.

- Det må lages ny områdeplan for Mindemyren. I den forbindelse er det en del deltaljer som må avklares, sier byggeleder Per-Henrik Justad i Statens vegvesen.

- Hvorfor ble jobben ulyst før dette var avklart?

- Uklarheten oppsto etter utlysningen. Byrådet gjorde det klart at man vil prioritere bybane til Fyllingsdalen i stedet for til Åsane. Traséen skal gå fra sentrum via Haukeland. Den skal krysse den nåværende bybanetraséen og den planlagte gang/sykkelvegen.

- Hva vil skje med gang/sykkelvegen? Må dere lage helt nye planer for den?

- Tanken er at den skal gå der vi har planlagt. Vi ser nå på muligheten til å ta den delen av den som ikke berøres av bybaneplanene. Vi håper at vi kan komme i gang til sommeren, sier Justad.

 

Les mer om:
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.