NYHETER

Kongsberg-bru blir Big Air-arena

80 tonn tungt, 21 meter høyt og hele 70 meter langt. Det er målene på verdens første stillashopp som bygges på Nybrua over fossen i Kongsberg.

Det snødekte stillaset haren helling på 30 grader, og deltakerne vil sveve mer enn 15 meter før landing i retning sentrum av byen. Foto: Johan Peter Krauge
Det snødekte stillaset haren helling på 30 grader, og deltakerne vil sveve mer enn 15 meter før landing i retning sentrum av byen. Foto: Johan Peter Krauge Bilde: Photographer: Johan Peter Krauge
18. feb. 2014 - 12:52

Dette blir arena for Big Air konkurransen for freeski og snowboardkjørere som arrangeres av Kongsberg Vinterfestival til helgen.

Lørdag 22. februar skal noen av Norges mest profilerte freeskikjørerne og snowboardkjørerne konkurrere på en av de mest spektakulære arenaer som er bygget her i landet, og som er det første i sitt slag på verdensbasis. Stillashoppet bygges på Nybrua, som går over fossen midt i sentrum av Kongsberg, og skal etter planen nå en høyde på drøye 21 meter og en lengde på 70 meter. Det snødekte stillaset vil ha en helling på 30 grader, og deltakerne vil sveve mer enn 15 meter før landing i retning sentrum av byen. 

Isachsen Gruppen er blant sponsorene som har gjort det sentrumsnære arrangementet mulig, og jobber nå med å sette opp det enorme stillashoppet. Entreprenøren har kalkulert med halvannen ukes byggetid og jobber lange dager for å få bakken ferdig til testing fredag.

Prosjektleder hos Isachsen, Roger Kjenås, har vært involvert siden idéen for rennet dukket opp i 2008. I dag har han gleden av å lede byggingen av verdens første stillashopp på bro.

–  Vi tente på idéen fra øyeblikket den kom opp og har vært en økonomisk og praktisk garantist for at hoppkonkurransen blir noe av. Det er ikke ofte vi får anledning til å gjøre dugnadsprosjekter som dette, noe som er både spennende og utfordrende. Big Air-konkurransen er et spektakulært tiltak som vil gi en kick-start på Kongsbergs første Vinterfestival, og vi skal gjøre alt for at bakken holder høy internasjonal standard, sier Roger Kjenås.

Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.