Den store knuseren på plass i pukkverket til Dalen Sandtak og Transport AS på Jørpeland. Stolt far og sønn, fra venstre Tor Dalen og Tom Dalen.
Den store knuseren på plass i pukkverket til Dalen Sandtak og Transport AS på Jørpeland. Stolt far og sønn, fra venstre Tor Dalen og Tom Dalen.

Knuserkjempe på plass på Jørpeland

Dalen Sand og Transport AS på Jørpeland har satt i produksjon en ny mobil kjefteknuser på hele 63 tonn. Maskinen er den første fra Tesab som er solgt i Norge på mange år.

Det er Mineralteknikk AS i Sandnes som står for leveransen av denne Tesab 800i. Maskinen produserer ca 400 tonn pr time, og er satt opp med en kraftig CAT C13 dieselmotor på 440 hk.

Selve knuserenheten på maskinen veier gode 26 tonn, noe som forteller om hvor solid bygget maskinen er.

 

Svenske fra Nord-Irland

Tesab Svenska AB i Sundsvall, Sverige har over i tiår produsert, utviklet og solgt mobile knusere, sikter og transportørløsninger for mineralhåndtering.  Selve produksjonen av maskinene ble flyttet  til «clusteret» av denne typen utstyr, midt i hjertet av Nord-Irland, for ca. 10 år siden.

Design og konstruksjon av maskinene er stadig styrt med jernhånd fra Sverige, og målet har hele tiden vært å beholde den grove hardføre utførelsen som denne typen utstyr behøver for å fungere - spesielt under skandinaviske krevende forhold.

 

Maskiner for «proff-segmentet»

Sandnes-firmaet Mineralteknikk AS relanserte det tradisjonelle svenske fabrikatet i det norske markedet i sommer, og det har svært stor interesse for produktene.

Tesab fokuserer i dag på kunder i «proff-segmentet» eller brukere som ønsker kontinuerlig drift av blant annet knuseverkene. Her er det snakk om grovbygde konstruksjoner som skal kunne håndtere harde og slitesterke mineraler og berg.

Kompromisser hvor lettere utførelse er i fokus er bortimot fraværende noe som tydelig fremkommer av maskinenes høye egenvekt. Dette er også en av årsakene til at Tesab-knusere ofte er å finne i gruvemiljøer verden over hvor krav til holdbarhet og driftssikkerhet er spesielt høye.  

 

Salg og utleie

-Vi kan sammen med Tesab levere ett bortimot komplett produktspekter for proff-segmentet. Dette består av blant annet mobile knuseverk, sikteverk og transportørløsninger i en mengde utførelser, sier salgssjef Peder Kvamme.

-Vi kommer også til å tilby disse maskinene på utleie, noe som vitner om at vi ikke er redde for kvaliteten. Kunden skal bli overbevist om kvalitet ved selv å kunne prøve ut maskinen.

Forsiden akkurat nå