Knalltall for Veidekke Industri

Asfalt, drift og vedlikehold og pukk og grus, forbedret bunnlinja for i fjor med 70 millioner kroner.

Gode tall fort Veidekke Industri, takket være salget av virksomheten på Hovinmoen i Akershus.
Gode tall fort Veidekke Industri, takket være salget av virksomheten på Hovinmoen i Akershus. Foto: Eirik Halvorsen
8. feb. 2018 - 09:44

Omsetningen for industrivirksomheten endte på 4, 7 milliarder kroner, som var en vekst på 600 millioner kroner i forhold til 2016. 

Resultatet ble på 206 millioner kroner, som er en forbedring på 70 millioner kroner fra året før.

Men knalltall til tross; bildet er ikke bare rosenrødt. Prisene som Veidekke klarte å hente ut av asfaltmarkedet var i fjor lavere enn tidligere, samtidig som kostnadene økte.

 

Salget av Hovinmoen reddet resultatet

I fjerde kvartal 2017 omsatte industrivirksomheten omsatte for 1,3 (1,1) milliarder kroner. Resultatet før skatt på 87 (34) millioner kroner inkluderer blant annet 70 millioner kroner fra salg av en næringstomt ved Gardermoen. Økningen i omsetning kom primært fra asfaltvirksomheten, der en kombinasjon av lavere priser og høyere kostnader likevel bidro til å svekke resultatet.

 - Omsetningsveksten i asfaltvirksomheten ble utliknet av lavere priser og høyere kostnader, bl.a. på råvarer, men salget av Hovinmoen bidro likevel til et sterkt resultat for kvartalet. Dette er et godt eksempel på hvordan Veidekke skaper merverdi og kapitaliserer på hele verdikjeden av kapasitet og kompetanse, fra prosjektutvikling til entreprenør- og industrivirksomhet, sier Arne Giske.

 

Svak avslutning på året

Resultatregnskapet fra Veidekke viser et resultatet i asfaltvirksomheten for siste kvartal på 6 millioner  kroner, mot 32 millioner i fjerde kvartal 2016. Nedgangen forklares med kostnadene ved tidlig avslutning på produksjonssesongen og noe økte råvarepriser. Resultatmarginen var 0,8 %, mot 5,4 % i samme kvartal i fjor. Resultatmarginen for året var 4,4 %, mot 6,0 % i 2016.
Resultatet i drift og vedlikehold var på minus 4 millioner kroner, mot minus 16 millioner i fjerde kvartal i fjor. Restruktureringen av virksomheten går som planlagt. Prosjektporteføljen besto ved utgangen av kvartalet av 21 kontrakter.
Resultatet i pukk og grus var på 17 millioner kroner, som er på nivå med fjerde kvartal 2016. Resultatmarginen for året var 12,3 %, mot 9,7 % i 2016.

Les mer om:
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.