Klistremerker slanker nynorsk-regning for Vegvesenet

Det blir ikke så dyrt som enkelte medieoppslag antydet å skifte ut vegskilt på bokmål i nynorskkommuner, ifølge samferdselsministeren.

NTB
1. juni 2017 - 12:25

Avklaringen kommer som svar på et skriftlig spørsmål fra Frp-representant Roy Steffensen. Han viser til et oppslag i Telemarksavisa, der det hevdes at skiltet «Del vegen» kan innebære et brudd på målloven i nynorskkommuner og at det vil koste mellom 30.000 og 40.000 kroner å erstatte skiltene.

– Jeg har fått opplyst at det bare dreier seg om ett skilt i Seljord som ble satt opp med feil målform. Kostnaden ved å bytte ut dette ene skiltet vil være liten, framholder samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen i sitt svar.

Frp-statsråden tilføyer at Statens vegvesen allerede har et nynorskskilt som kan brukes, på lager.

– Når det gjelder fartskampanjen «Over fartsgrensen», vil det om nødvendig være aktuelt å trykke opp klisterlapper med en «a», for å endre teksten til «Over fartsgrensa», fortsetter Solvik-Olsen, som mener løsningen også vil kunne benyttes i andre, tilsvarende tilfeller.

– Det er altså ikke tale om bruk av mye penger for å rette på eventuelle feil skiltoppsettinger, konkluderer statsråden.

Les mer om:
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.