Foto: Veidekke
Foto: Veidekke

Kjempekontrakt til Veidekke Asfalt

Veidekke har inngått en av norgeshistoriens største asfaltkontrakter med Hæhre Entreprenør AS. På den nye E6 som Hæhre bygger langs Mjøsa skal Veidekke legge 140.000 tonn asfalt. Kontrakten er verdt rundt 100 millioner kroner ekskl. mva.

  • Nyheter

Hæhre Entreprenør har fått en de tre storkontraktene langs Mjøsa der det skal bygges ny E6 for Statens vegvesen og nytt dobbeltspor for Jernbaneverket. I den forbindelse skal det legges asfalt på den nye 10,5 km lange parsellen med firefelts motorvei, på 7 km fylkesveier og kommunale veier samt i flere veikryss og på tilstøtende områder. Dette oppdraget har nå Veidekke fått.

- Dette er meg bekjent den største asfaltkontrakten i Norge etter at den nye flyplassen på Gardermoen ble bygget. Det er en krevende jobb med store logistikk­utfordringer, blant annet med trafikkavvikling tett opp til våre utleggere. På grunn av dokumentasjonskrav har vi investert i ny teknologi med GPS-basert komprimeringsutstyr og varmekameraer, forteller regionsleder Oskar Torgunrud i Veidekke Asfalt.

Det meste av asfalten skal legges i 2013 og 2014, og veien blir åpnet for trafikantene første oktober 2014.

Forsiden akkurat nå