Vegarbeidet og Kobberbergselva fosser fram side om side (Bilde: Kjell Wold, Statens vegvesen)
(Bilde: Kjell Wold, Statens vegvesen)
(Bilde: Kjell Wold, Statens vegvesen)
Støpeetappe 1 starter i første uke eller andre uke i juni. (Bilde: kjell wold)
Kontrollingeniør Andrea Maldonado-Vilaplana er tilfreds med framdriften på Saggrenda bru. (Bilde: Kjell Wold, Statens vegvesen)

Kjempebuen til Saggrenda bru vokser

 Kjempebuen til Saggrenda bru vokser dag for dag. Vegarbeidet og Kobberbergselva fosser fram side om side

Deler av den historiske gruvegrenda seks-sju kilometer sørvest for Kongsberg gjennomgår nå sin største forandring på flere hundre år. Landskapet åpnes opp og gir plass til ny E134.

 

300 meter lang og 24 meter høy

Midt i denne transformasjonen kommer mer og mer av Saggrendas nye landemerke fra vest til syne: Over 300 meter lange og 24 meter høye Saggrenda bru.

–På Saggrenda bru har det blitt støpt fundament for landkar på begge sider av elva og en rekke av de 10 aksene er godt i gang. Arbeidene med buene er også godt i gang, forteller kontrollingeniør Andrea Maldonado-Vilaplana.

 

Starter støpen i juni

Entreprenøren har også begynt å montere reis for brudekke, og det er planlagt å begynne med støpeetappe 1 første uke eller andre uke i juni. Reis, forskaling og armering på buen pågår.

Arbeidene med Saggrenda bru fører også til noe trafikkomlegging på dagens E134 de nærmeste ukene. Så langt ser tidsplanen for strekningen Trollerudmoen-Saggrenda til å holde bra med planlagt åpning høsten 2019.

Det samme gjelder byggingen av den største konstruksjonen på veganlegget E134 Damåsen-Saggrenda, nemlig Saggrenda bru. Den vil utvilsomt bli et nytt landemerke og blikkfang når den står ferdig til åpningen av vegen om mindre enn to og et halvt år.

Forsiden akkurat nå