Vedståelsesfristen for tilbudene på Beitstadsundbrua er 20. november. Hvis fylkestinget vedtar innstillinget fra fylkesrådmannen, kan opprinnelig tidplan opprettholdes.
Vedståelsesfristen for tilbudene på Beitstadsundbrua er 20. november. Hvis fylkestinget vedtar innstillinget fra fylkesrådmannen, kan opprinnelig tidplan opprettholdes. (Bilde: Statens vegvesen.)

Kineserne får likevel være med i konkurransen

Sichuan Road and Bridge Group bør ikke utestenges fra konkurransen om Beitstadsundbrua, er innstillingen fra fylkesrådmannen i Trøndelag.

Det er klart etter at fylkesrådmann Odd Inge Mjøen søndag kveld la fram sin innstilling overfor fylkestinget i nye Trøndelag fylkeskommune, skriver Trønder-Avisa.

Fylkeskommunen i Nord-Trøndelag har tidligere innstilt på å utestenge Sichuan Road and Bridge Group fra anbudskonkurransen om den nye brua som skal bygges på over fv 17. Men stor oppmerskomhet om det kontroversielle forslaget gjørde at Nord-Trøndelag bestemte seg  for å oversende saken til nye Trøndelag fylkeskommune.

– Fylkesutvalget godkjenner at alle tilbud som er mottatt innen tilbudsfristen kan vurderes i den videre anbudsprosessen, står det i saksinnstillingen til rådmannen, sier han til Trønder-Avisa.

 

Frykter søksmål fra det kinesiske selskapet

Rådmannen frykter søksmål fra det kinesiske selskapet om de utestenges.

– Fylkesutvalget har tre valg: Å akseptere tilbudet, å utestenge dem eller å avlyse hele konkurransen. Det siste er minst sannsynlig, for da risikerer du erstatningsansvar fra alle tilbyderne. Nummer to mener jeg som fylkesrådmann er risikofylt, ut fra begrunnelsen at det kinesiske selskapet i forkant av fristen stilte to spørsmål til Statens vegvesen, som de har fått svar på. Disse anbudsdokumentene er også ute på Doffin, og tilgjengelig for hele verden. Dette selskapet er også antatt avStatens vegvesen på Hålogalandsbrua. Når dette selskapet dukker opp som spørsmålsstiller i Nord-Trøndelag burde det kanskje ringt en bjelle, og vegvesenet burde varslet sin oppdragsgiver. Det ble ikke gjort, sier Mjøen til Trønder-Avisa.

Forsiden akkurat nå