NYHETER

Kinesere lavest på Hålogalandsbrua

Hålogalandsbrua kan bli første veganlegg i Norge hvor en kinesisk entreprenør sikrer seg jobb. Sichuan Road and Bridge Group ligger lavest på stålarbeidene, 300 mill kroner lavere enn høyeste anbud.

Illustrasjon: Statens vegvesen
9. aug. 2013 - 09:28

Ved tilbudsfristens utløp torsdag 8. august var det kommet inn fem tilbud på stålarbeider på brua. Lavest er den kinesiske bru- og vegentreprenøren Sichuan Road and Bridge Group, som har bygget mange store bruer i Kina og Asia de siste årene. I Europa er de foreløpig ganske ukjente, men selskapet er etablert i Serbia som foreløpig er utgangspunkt for deres virksomhet i denne delen av verden.

 

Her er anbudene sortert etter pris:

Sichuan Road and Bridge Group (SRBG), kr 754.678.518,70

MT Højgaard, kr 773.582.706,-

Implenia Norge AS, kr 946.868.961,-

Bilfinger, kr 1.033.885.462,-

American Bridge, kr 1.043.815.800,-

Alle priser er eks. mva.

 

 

Kontrakten omfatter produksjon, levering og montering av:

  • bærekabler med hengestenger og fester med tilhørende rigg,
  • tårn- og spredesadler
  • brukasse (avstivningsbærer)
  • avfuktingsanlegg
  • heis i tårn
  • diverse utstyr, lager, buffer, dempere, brufuge, trapper og leidere mm.

 

Oppstart i november

- Vi er god fornøyd med at det kom såpass mange tilbud, nå skal vi kontrollregne og vurdere tilbudene før vi inngår kontrakt med entreprenør, sier prosjektleder Einar Karlsen. - Prisene i tilbudene er godt innenfor det nivå vi hadde forventet, ut fra hva vi har innblikk i fra tilsvarende prosjekter i Norge.

Kontraktsinngåelse beregnes til i løpet av september måned. Oppstarten av arbeidet vil kunne skje innen to måneder etter kontraktsinngåelsen.

 

Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.