Katastrofetall for BetonmastHæhre - topplederne går og selskapet splittes opp

BetonmastHæhre leverte et resultat fra drift før skatt og goodwillnedskrivninger på minus 223 millioner kroner i fjerde kvartal 2018.

Jarle SkoglundJarle SkoglundJournalist
13. mars 2019 - 09:41

I tillegg opplyser selskapet i en pressemelding at de har valgt å nedskrive goodwill med 500 millioner kroner relatert til konsernets anleggsvirksomhet. Etter to år med svake resultater for det sammenslåtte selskapet, har styret i BetonmastHæhre vedtatt å iverksette en prosess med mål om å splitte opp selskapet.

Fusjonen har ikke lykkes

– Fusjonen mellom Betonmast og Hæhre Isachsen har vist seg svært krevende, og vi har ikke lykkes med å bygge et velfungerende og lønnsomt entreprenørkonsern.

Sterke motsetninger mellom eier-grupperinger samt dårlige resultater, har ledet styret til beslutningen om å gå inn for en splitting av selskapet, sier styreleder Ole Enger.

Enger poengterer at prosessen er betinget av en rekke forhold, herunder restrukturering av dagens finansiering, godkjenning i generalforsamling m.m.

Den vedtatte prosessen har som formål å skille ut Betonmast (dagens bygg- og eiendomsvirksomhet) i et selvstendig selskap. Gjenværende virksomhet i BetonmastHæhre AS vil omfatte dagens anleggsvirksomhet som inkluderer Hæhre Entreprenør, Isachsen Anlegg og Steen & Lund samt en rekke virksomheter og eiendeler organisert under BetonmastHæhre Industri AS og BetonmastHæhre Tomteutvikling AS.

Skjelle fratrer – går over i et engasjement

Konsernsjef Svein Hov Skjelle har sagt opp sin stilling, men er engasjert av styret på et 12-måneders engasjement for å lede arbeidet med å splitte selskapene, samtidig som han i perioden viderefører sin rolle som leder i holdingselskapet BetonmastHæhre AS.

– BetonmastHæhre-konsernet består av en rekke dyktige entreprenører, men med nokså ulike syn på virksomhetsstyring og hvilke forutsetninger som må ligge til grunn for at vi skal kunne bygge et stort og lønnsomt entreprenørkonsern. Det har gjort det svært krevende å lede denne virksomheten, og jeg har derfor valgt å si opp min stilling, sier Skjelle, som har innehatt stillingen siden september 2018.

Petter Vistnes fratrer

Petter Vistnes, leder av BetonmastHæhre Anlegg, har også meddelt at han ønsker å fratre. Vistnes har vært leder av anleggsvirksomheten siden april 2018.

Artikkelen fortsetter etter annonsen
annonse
Innovasjon Norge
Trer frem med omstilling som innstilling
Trer frem med omstilling som innstilling

– Det er mange dedikerte og dyktige medarbeidere i anleggsvirksomheten som jeg har blitt kjent med etter at jeg tiltrådte som leder for nesten ett år siden. Årsaken til at jeg har bedt om å fratre er at man fra eierhold har ulik oppfatning om hvordan anleggsvirksomheten skal styres, sier Vistnes.

– Jeg kan betrygge våre kunder og samarbeidspartnere om at våre medarbeidere i Isachsen, Hæhre og Steen & Lund har alle forutsetninger for å levere gode prosjekter – både nå og i fremtiden, tilføyer Vistnes.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.