Utbyggingsdirektør i Statens vegvesen, Kjell Inge Davik og daglig leder i Johs. J. Syltern, Øystein Syltern undertegnet kontrakten.
Utbyggingsdirektør i Statens vegvesen, Kjell Inge Davik og daglig leder i Johs. J. Syltern, Øystein Syltern undertegnet kontrakten. (Foto: Skjermdump fra Teams)

Johs. J. Syltern har signert kontrakten for ny Tunna bru

9. juni signerte Statens vegvesen kontrakt med entreprenøren Johs. J. Syltern. Nå kan byggingen av 110 meter ny Tunna bru og tre kilometer ny riksvei 3 starte.

Representanter fra både entreprenør og byggherre var samlet på Teams til digital kontraktsignering. Prosjektet ligger nord i Østerdalen, mellom Kvikne og Tynset.

– Gratulerer med kontrakten og lykke til med et viktig prosjekt, både med tanke på trafikksikkerheten, men også for økt og mer forutsigbar framkommelighet. Nå ønsker jeg dere lykke til med samhandling og gjennomføring av selve anlegget, sa utbyggingsdirektør i Statens vegvesen, Kjell Inge Davik, etter at kontrakten var signert.

Byggeleder Stig Johansen. Foto: Erik Larsstuen/Statens vegvesen

Det skriver Vegvesenet i en pressemelding.

– Dette er en stor dag. En viktig milepæl i prosjektet er nådd når vi nå har signert kontrakt med en godt kvalifisert entreprenør. Nå ligger alt til rette for et godt og viktig prosjekt. Vi gleder oss til å komme i gang med anlegget, sier byggeleder i Statens vegvesen, Stig Johansen, i meldingen.

Johs. J. Syltern skal gjøre jobben for drøye 183 millioner kroner. Til dette prosjektet var det også to andre entreprenører som ble kvalifisert.

– Vi er kjempefornøyde med å bli tildelt oppdraget. Vi ser nå frem til å rigge oss til og for alvor begynne anleggsarbeidene. Riksvei 3 er en viktig veg med mye trafikk og vi er stolte av at vi får lov til å være en del av teamet som utvikler veien, sier daglig leder Øystein Syltern.

Nye Tunna bru blir 110 meter lang. Illustrasjon: Statens vegvesen

Nøyaktig dato for oppstart er ikke fastsatt enda, men Johs. J. Syltern rigger seg til i området om kort tid. De første anleggsarbeidene starter rett etter ferien. 

– Målet er at ny vei skal være klar for trafikk før jul i 2023, og at hele prosjektet er ferdigstilt senhøsten 2024, sier Stig Johansen.

Dagens bru skal erstattes med en ny som tilfredsstiller dagens krav. Brua blir 110 meter lang og bygges rundt to kilometer sør for dagens bru. Syltern skal også bygge og utbedre til sammen tre kilometer ny riksvei 3. Kontrakten har en verdi på 183.555.400 kroner.

Les også

Forsiden akkurat nå