Italias innenriksminister langer ut mot EUs strenge budsjettregler etter brukollapsen tirsdag

Matteo Salvini mener at det er EUs regelverk som har skylden for at Italia ikke har kunnet bruke mer penger på sikkerhet og helse.

Den ødelagte Morandi-broen fotografert onsdag morgen.
Den ødelagte Morandi-broen fotografert onsdag morgen. Foto: Antonio Calanni/AP/NTB scanpix
NTB og Martin Gramnæs
15. aug. 2018 - 11:17

– Du må alltid be om lov for å bruke penger, sier Salvini til Radio24 onsdag.

Vil gi bot til motorveiselskap

Den EU-skeptiske høyreorienterte ministeren føyer til at EUs regelverk ikke må hindre Italia i å vedlikeholde veier, skoler og arbeidsplasser, der takene ifølge Salvini fra tid til annen raser ned.

Italias transportminister Danilo Toninelli varslet samme dag at regjeringen vil forsøke å si opp kontrakten med det private selskapet som har ansvaret for landets motorveier.

– Det første som bør skje, er at lederne i Autostrada per l'Italia bør gå av. Og gitt at det har vært kontraktbrudd, varsler jeg at vi har begynt prosessen for eventuelt å si opp kontrakten deres og gi en bot på 150 millioner euro, skriver Toninelli på Facebook.

150 millioner euro tilsvarer over 1,4 milliarder kroner.

Krevde konstant vedlikehold

Nyhetsbyrået ANSA melder at det i en rapport fra 2011 gikk frem at Morandi-brua var i dårlig stand og krevde konstant vedlikehold. 

– Køene og trafikkvolumet, fører til intens slitasje på brua på daglig basis i rushtiden, heter det blant annet i rapporten, melder byrået.  

LES OGSÅ: Italia vil ha svar på hvorfor motorveibru kollapset - 42 personer bekreftet omkommet så langt

Les mer om:
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.