Innovasjonspris til Norconsult

Norconsult vant Powels Innovasjonspris 2016 for sitt bruk av BIM på byggeplasser. Ambisiøse målsettinger, grenseløst engasjement og modighet, er begrunnelsen fra juryen.

Bilde:
Redaksjonen Våre Veger
11. nov. 2016 - 12:48

Innovasjonsprisen til Norconsult ble delt ut i forbindelse med Powels årlige brukerkonferanse. Prisen deles ut til kunder som har bidratt spesielt til nytenkning og innovasjon sammen med Powel som leverandør.

– Samarbeidet med Powel om økt bruk av BIM ut på byggeplass har fungert svært godt, og vi er både takknemlige og stolte for den anerkjennelsen Powel gir oss gjennom tildeling av Innovasjonsprisen 2016. Dette er i første rekke en anerkjennelse av våre prosjektingeniører som hver dag jobber for å sørge for best mulige arbeidsflyt, sikre god kommunikasjon og redusere manuelle operasjoner for å gi grunnlag for effektiv og kvalitetsmessig god utførelse på byggeplass, sier seksjonsleder for kraftverk i Norconsult, Øyvind Engelstad.

 

Bruker BIM i prosjektene

Norconsult jobber systematisk for å utnytte potensialet som ligger i Building Information Modeling (BIM). For et anleggsprosjekt er integrasjonen mellom terrengarbeider og konstruksjoner svært viktig. Norconsult valgte derfor Powel Gemini Terreng og Entreprenør som verktøy for prosjektering av skjæringer, fyllinger og tunnelarbeider

– I Norconsult er vi opptatt av å åpne flaskehalser i systemene og sikre god dataflyt mellom aktørene. Å ha en norsk leverandør som kjenner bransjen og ønsker å utvikle BIM-verktøy som opererer godt i grensesnittet mellom rådgiver, entreprenør og byggherre har vist seg svært gunstig, sier Engelstad.

Les mer om:
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.