FYLKESVEI

Innlandet kutter i sykkelprosjekt i Gjøvik på grunn av prisvekst

Prisanslaget har økt fra 75 til 95 millioner kroner. Det får konsekvenser.

På denne delen av Prost Bloms gate blir det ikke bygget sykkelfelt nå.
På denne delen av Prost Bloms gate blir det ikke bygget sykkelfelt nå. Foto: Kari Hermanrud/Innlandet fylkeskommune
28. feb. 2023 - 09:37

Prost Bloms gate blir ikke bygget ut med sykkelfelt på strekningen mellom Fastland og Gjøvik stadion nå, skriver Innlandet fylke i en pressemelding.

Gjøvik kommunestyre vedtok reguleringsplanen for fylkesvei 2388 Prost Bloms gate i november 2021.

Planen går ut på å bygge sykkelfelt i vestgående retning mellom krysset med Ludvig Skattums gate, ved Gjøvik stadion, og krysset med Tranbergvegen.

Prosjektet er et spleiselag mellom Gjøvik kommune og Innlandet fylkeskommune, og har byggestart i høst. Anleggsarbeidet vil ta cirka et år.

Fylkeskommunen satte av 40 millioner 2021-kroner i sitt handlingsprogram for fylkesveier for perioden 2022-2025. Kommunen bidrar med penger til trafikksikkerhetsprosjektet og skal samtidig skifte ut gamle vann- og avløpsrør.

Total kostnad for hele prosjektet, inkludert nytt vann- og avløpsanlegg for kommunen, var opprinnelig beregnet til rundt 75 millioner 2020-kroner.

Stor prisøkning

Etter at prosjektet ble vedtatt har det vært en stor prisøkning i byggebransjen. Prisene på nye veianlegg har økt med vel 25 prosent fra tredje kvartal 2020 til tredje kvartal 2022.

Med nye priser er prosjektet, inkludert vann- og avløpstiltakene, nå beregnet til cirka 95 millioner 2022-kroner.

På grunn av prisøkningen har fylkeskommunen besluttet at strekningen mellom krysset med Ludvig Skattums gate og krysset med Parkvegen ikke skal bygges ut i denne omgang.

Prost Bloms gate mellom Fastland og Gjøvik stadion blir dermed som den er. Her er det i dag fortau på begge sider, men ikke noe eget sykkelfelt.

Pillekamera sparer pasienter for ubehag og spesialister for tid. Det kan også se selve tynntarmen fra innsiden. Men før kameraene kan tas i bruk for alvor, må noen utfordringer løses.
Les også

Fremtidens pillekamera: Gjengir tarmen i 3D og oppdager sykdom selv

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.