Natt til fredag ble denne brua på 334 tonn heist på plass

Et jekkesystem og fire seks-akslede selvgående plattformtrailere fikk denne nye gang- og sykkesbrua i Trondheim på plass.

Jarle Skoglund
2. mai 2018 - 21:15

En gang- og sykkelvegbru er støpt ferdig og skal settes på plass over Harald Torps veg på
Tiller i Trondheim natt til fredag 4. mai.  Brua er 48 m lang og veier 334 tonn. Den skal jekkes opp og kjøres på plass ved hjelp av et jekkesystem og fire seks-akslede selvgående plattformtrailere.
Grunnen til at brua er plassbygd ved siden av der den skal stå, har blant annet med sikkerheten for trafikantene i byggeperioden. Nettopp i Trondheim har man dårlige erfaringer med akurat det, da Rotvollhaugen bru kollapset under bygging i 2013.

Brua Harald Torps veg skal gå over en samleveg som er busstrase med
gang-/sykkelveg. Det er stor trafikk i krysset (John Aaes veg/Tiller-ringen - Harald Torps veg) hvor brua skal flyttes, blant annet en høyfrekvent bussrute med ca 10 avganger hver time i rush.
Selve flyttingen vil derfor finne sted på natta, brua skal flyttes og løftes på plass mellom kl 00:30 og kl 05:30. Kjøreruten skal sperres fullstendig for annen trafikk under operasjonen.

Det er entreprenørselskapet Søbstad AS som har oppdraget med å bygge brua for Trondheim kommune. Til selve flyttetransporten er spesialfirmaet Sarens innleid med utstyr og mannskap, mens Søbstad har regien for alle de andre oppgavene, som blant annet å demontere trafikkskilt og lysmaster, og planere kjøreruta tvers over rundkjøringen.

Les mer om:
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.