E18 Tvedestrand Arendal. Stor stemning da politikerne fikk inspisere anleggsområdet på Grentstøl i Tvedestrand. F.v. Åse Michaelsen (FrP), samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen (FrP), Svein Harberg (H) og stortingskandidat for Venstre på Agder, Petter N. Toldnæs.
E18 Tvedestrand Arendal. Stor stemning da politikerne fikk inspisere anleggsområdet på Grentstøl i Tvedestrand. F.v. Åse Michaelsen (FrP), samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen (FrP), Svein Harberg (H) og stortingskandidat for Venstre på Agder, Petter N. Toldnæs. (Bilde: Thør Søndenaa)

Nye Veier vil bygge så det griner

Samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen og flere politiske topper fra Agder-fylkene kom i flokk og følge til Tvedestrand da Nye Veier AS og AF Gruppen markerte oppstart av anleggsarbeidene på nye E18, Tvedestrand - Arendal.

Og de fikk virkelig høre det de kom for, Nikolai Astrup (H), leder i transport og kommunikasjonskomiteen, komitemedlemmene Åse Michaelsen (FrP) og Hans Fredrik Grøvan (KrF), samt Svein Harberg (H) i Aust- Agder, Petter N. Toldnæs, stortingskandidat for Venstre på Agder og ordfører i Tvedestrand, Jan Dukene.

 

Hårete mål

AF Gruppen er allerede godt i gang og ser optimistisk på oppgaven med å ha den 23 km lange strekningen klar på rekordtid - allerede høsten 2019. Et hårete mål som imponerte Astrup.

De frammøtte fikk en bred orientering både om arbeidet på den aktuelle vegstrekningen og om andre prosjekter som nå står i kø for å bli realisert. Budskapet fra både byggherre og entreprenør skapte stor stemning og optimisme - Ikke minst da Nye Veier kunne avsløre at de så for seg en atskillig strammere timeplan for hele sin portefølje enn opprinnelig antatt.

 

Begeistret statsråd

En begeistret Solvik-Olsen kommenterte overfor Våre Veger:

 - Dagen i dag har vært fantastisk med tanke på at vi ser den reformen vi har igangsatt nå virkelig begynner å slå ut i blomst.

 - Selve vegprosjektet er bra. Vi får en flott fire-felts motorveg som vil knytte regionen bedre sammen. Viktig både for bo- og arbeidsmarkedet og for næringslivet. Men også for trafikksikkerheten. Og det er et norsk selskap som bygger.

- Nå forteller Nye Veier at med måten de jobber på, vil de sannsynligvis kunne komme i mål med porteføljen på 12 i stedet for 20 år. Videre at det ser ut til at de kan spare inn i snitt opptil 20% på en portefølje på 140 mrd. Altså nærmere 30 mrd. som vil kunne bli frigjort til å bygge enda mer veg for. Jeg blir bare inspirert, nærmest jublet han.

 - Det betyr at alle de vegstrekningene vil ligge ferdige før år 2030!

Forsiden akkurat nå