SKRED

I dag starter arbeidene med å åpne Otterdalsvegen i Volda

Etter nye inspeksjoner av fjellsiden med helikopter og drone starter Møre og Romsdal fylkeskommune arbeidet i dag med å åpne Otterdalsvegen i Volda kommune.

Slik såg det ut over Otterdalsvegen da fagpersonell fra fylkesvegavdelingen i Møre og Romsdal fylkeskommune inspiserte fjellsiden fra helikopter torsdag 6. januar 2022.
Slik såg det ut over Otterdalsvegen da fagpersonell fra fylkesvegavdelingen i Møre og Romsdal fylkeskommune inspiserte fjellsiden fra helikopter torsdag 6. januar 2022. Foto: Arve Sleveland
Jarle SkoglundJarle SkoglundJournalist
7. jan. 2022 - 11:28

Møre og Romsdal fylkeskommune opplyser at arbeidet trolig ta noen dager innen værforholddene er gode nok til at det er forsvarlig for mannskapene til entreprenøren å utføre oppdraget.

– Vi trenger dagslys og gode siktforhold for skredvaktene og at det ikke er nedbør eller stor snøsmelting som bidrar til å øke skredfaren. Værprognosene i helga er gode, men om nedbøren som er varslet fra mandag kommer tidligere enn meldt eller at arbeidet blir så omfattende at vi ikke er ferdige til væromslaget, blir veien holdt stengt til vi er helt ferdige, sier byggeleder Kåre Berge.

Otterdalsvegen er den mest skredutsette veien i Møre og Romsdal. Fylkeskommunen og entreprenøren på strekningen vurderer skredfaren daglig. Ved stor skredfare, blir den stengt.

Møre og Romsdal fylkeskommune varsler innbyggarane i Otterdal automatisk om stengt veg på SMS.

Bane Nor er ikke fornøyde med arbeidet til entreprenør Mossia i jernbaneutbyggingen i Moss. Her ved kulverten utenfor Carlbergtunnelen.
Les også

Hardt ut mot entreprenør: – Kan ikke bygge spor og kjøre tog der

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.