SKRED

I dag starter arbeidene med å åpne Otterdalsvegen i Volda

Etter nye inspeksjoner av fjellsiden med helikopter og drone starter Møre og Romsdal fylkeskommune arbeidet i dag med å åpne Otterdalsvegen i Volda kommune.

Slik såg det ut over Otterdalsvegen da fagpersonell fra fylkesvegavdelingen i Møre og Romsdal fylkeskommune inspiserte fjellsiden fra helikopter torsdag 6. januar 2022.
Slik såg det ut over Otterdalsvegen da fagpersonell fra fylkesvegavdelingen i Møre og Romsdal fylkeskommune inspiserte fjellsiden fra helikopter torsdag 6. januar 2022. Foto: Arve Sleveland
7. jan. 2022 - 11:28

Møre og Romsdal fylkeskommune opplyser at arbeidet trolig ta noen dager innen værforholddene er gode nok til at det er forsvarlig for mannskapene til entreprenøren å utføre oppdraget.

– Vi trenger dagslys og gode siktforhold for skredvaktene og at det ikke er nedbør eller stor snøsmelting som bidrar til å øke skredfaren. Værprognosene i helga er gode, men om nedbøren som er varslet fra mandag kommer tidligere enn meldt eller at arbeidet blir så omfattende at vi ikke er ferdige til væromslaget, blir veien holdt stengt til vi er helt ferdige, sier byggeleder Kåre Berge.

Otterdalsvegen er den mest skredutsette veien i Møre og Romsdal. Fylkeskommunen og entreprenøren på strekningen vurderer skredfaren daglig. Ved stor skredfare, blir den stengt.

Møre og Romsdal fylkeskommune varsler innbyggarane i Otterdal automatisk om stengt veg på SMS.

Les også

Les mer om:
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.