BRUER

Hvem vil levere granitt til ny bybru i Drammen?

Tre leverandører kan få forhandle om dette oppdraget.

Den nye brua vil bli 19,4 meter bred, og får en totallengde på rundt 255 meter.
Den nye brua vil bli 19,4 meter bred, og får en totallengde på rundt 255 meter. Illustrasjon: Degree of Freedom
5. des. 2022 - 11:51

Ny bybru i Drammen er under bygging.

Den gamle bybrua er revet. Den nye bygges i to kontrakter med to forskjellige byggherrer. Bane NOR står for den delen som går over Drammen stasjon på Strømsø, mens Drammen kommune er ansvarlig for brua over elva.

Bane NOR har inngått kontrakt med NCC Norge for bygging av sin del, mens kommunen har inngått kontrakt med PNC Norge for bygging av kommunens del. 

Drammen kommune har nå lyst ut denne nye anskaffelsen, som handler om å levere og legge naturstein/granitt med ulike farger.

Det skal legges rød granitt på Bragernes-siden som gradvis går over i grå granitt på bybrua mot Strømsø-siden. Kontrakten gjelder også leveranse og legging av granitt på den delen av bybrua som skal bygges av Bane NOR. Det skal også leveres granitt til trappene og trappehalsene fra bybrua ned til plattformene. Noe resetting av dagens granitt på Bragernes og Strømsø blir det også.

Det skal legges granitt på deler av nedre Bragernes torg inkludert Honnørbrygga, trappeamfi og forblending rundt landkar. Videre skal det legges granitt på fortauene over hele bybrua. Fortauene på bybrua blir tre meter brede på vestsiden og fem meter på østsiden.

På Strømsø skal det legges granitt i brubakken ned mot Strømsø torg, trappeamfi, forblending av landkar og på del av Strømsø torg.

Kontrakten for dette oppdraget inngås med Drammen kommune, og blir deretter tiltransportert til PNC Norge.

Oppdraget beregnes å vare i vel to og et halvt år, regnet fra 17. april 2023.

Her blir det en konkurranse med forhandlinger, og kommunen planlegger å velge ut minst tre kvalifiserte leverandører å forhandle med.

Frist for å melde sin interesse er 19. desember.

Tirsdag 30. januar påla Bane Nor entreprenør MossIA å stanse alt arbeid utenfor kvikkleiresonen i dobbeltsporutbyggingen. Her ved kulverten utenfor Carlsbergtunnelen.
Les også

Bane Nor påla å stanse alt arbeid utenfor kvikkleiresonen. Nå kommer Arbeidstilsynet på banen

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.