Marianne Koller er ny avdelingsdirektør for vei og gate i Oslo kommune.
Marianne Koller er ny avdelingsdirektør for vei og gate i Oslo kommune. (Foto: Privat foto)

Veisjef i hovedstaden

Hun blir ny sjef for veiene og gatene i Oslo kommune

Marianne Koller er ansatt som avdelingsdirektør for vei og gate hos Bymiljøetaten i Oslo kommune.

Marianne Koller (45) er utdannet  sivilingeniør fra NTNU, og har i dag stillingen som  avdelingsleder på Plan og sikkerhet i avdelingen for Vei og trafikk i Bærum kommune.

Hun har tidligere hatt flere lederstillinger i Statens vegvesen, både i Vegdirektoratet og i Statens vegvesen Region Øst. Sine første syv arbeidsår som sivilingeniør hadde hun i trafikkseksjonen i veiavdeling Oslo.

Etter noen i Bærum kommune, kom hun tilbake til Statens vegvesen, der hun blant annet var en del av styringsstaben til Vegdirektøren. Så har hun hatt en ny runde i Bærum kommune i to, før hun nå går til Bymiljøetaten i Oslo kommune.

Les også

Jobb med utfordringer

– Dette blir kjempespennende, sier Marianne Koller i en kommentar til Veier24.

– Landets største kommune har et stort fagmiljø, og jobben vil by på både faglige og organisatoriske utfordringer. Oslo kommune og Bymiljøetaten er veldig fremoverlent, så jeg tror dette blir en veldig interessant arbeidsplass, forteller hun.

Avdelingen for gater og vei er en av fire som inngår i Mobilitetsdivisjonen i Bymiljøetaten. Divisjonen ledes av Rune Gjøs. 

Avdelingen  har ansvaret for alt av drift og vedlikehold av veier, gater, bruer, fortau, støttemurer, i det hele tatt alt som er knyttet til den kommunale veiinfrastrukturen i hovedstaden. Veinettet i Oslo måler i dag nesten 1300 kilometer.

Les også

Begynner 20. april

Avdelingen som Marianne Koller nå skal ha ansvaret for, teller omtrent 30 ansatte, og har fram til i dag vært ledet av Jorun Margrete Bjerkøen. Hun går nå til en annen lederjobb i Oslo kommune.

Marianne Koller starter i sin nye jobb i Oslo kommune 20. april.

Les også

Forsiden akkurat nå