Christine Holtan Bøgh overtar roret etter Kari Aasheim som leder for ZEROs transportarbeid.
Christine Holtan Bøgh overtar roret etter Kari Aasheim som leder for ZEROs transportarbeid. (Foto: Oslo Høyre)

Høyre-topp og tidligere sjefsingeniør i Vegdirektoratet ny transportsjef i ZERO

Christine Holtan Bøgh overtar roret etter Kari Aasheim som leder for ZEROs transportarbeid.

Hun er i dag daglig leder i Oslo Høyre, og skal begynne i sin nye stilling i Zero 2. januar.

I tillegg til politisk kompetanse fra Høyre har Holtan Bøgh en bred bakgrunn fra samferdsels- og miljøpolitikk innen både statlig, fylkeskommunal og privat sektor. Hun har blant annet erfaring fra Vegdirektoratet, Ruter og Volvo Truck Corporation, samt interesse- og forbrukerorganisasjoner som NAF og Norges Lastebileier-Forbund.

Hun har vært ansatt i Statens vegvesen som sjefingeniør i Miljøseksjonen  Trafikksikkerhet, miljø- og teknologiavdelingen i Vegdirektoratet. Der ledet hun blant annet etatsprogrammet "Utslipp fra kjøretøy i vegtrafikken (EMIROAD)", et av etatens hovedsatsing innen forskning og utvikling i perioden 2014 - 2016.
 
Hun har tilsammen 16 års ledererfaring fra privat næringsliv, interesseorganisasjoner, fylkeskommunalt foretak og statlig etat.
 

– Jeg har lenge ønsket å dyrke engasjementet mitt for transportsektoren og klima, og er veldig glad for å kunne bli en del av miljøstiftelsen ZERO. Utviklingen går raskt men det er fortsatt mange barrierer på veien mot en utslippsfri transportsektor. Nå ser jeg frem til å brette opp ermene og fortsette det viktige arbeidet med å omstille til nullutslippsløsninger og bærekraftige fornybare løsninger i alle kjøretøykategorier sammen med sentrale aktører i bransjene og resten av ZERO-teamet, sier Christine Holtan Bøgh i forbindelse med ansettelsen.

Forsiden akkurat nå