NYHETER

Hjemmeseier i Lesja etter konkurs

Vegvesenet var nesten klar til å inngå avtale med Valdres Anlegg om bygging av 4 km gang/sykkelveg i Oppland da meldingen kom: Entreprenøren var konkurs. Dermed går sannsynligvis kontrakten til anbyderen som lå nest lavest, AF Noranlegg fra Dombås. Kontraktsummen blir 37,537 millioner kroner.

4. juli 2008 - 13:23

Nyheten om konkursen ble neppe mottatt med jubel i Vegvesenet. Den betyr at prosjektet blir mer enn 20 prosent dyrere enn det først lå an til. Anbudet fra Valdres Anlegg var på 30,853 millioner kroner.

Som navnet antyder er AF Noranlegg et arbeidsfellesskap. Det består av tre bedrifter: Dombås maskinstasjon, Korsvoll maskin og Jan Haugen. Alle holder til på eller i nærheten av Dombås.

Oppdraget omfatter anlegg av gang/sykkelveg langs E 136 på en fire kilometer lang strekning i Lesja kommune. Det østre endepunktet er ved Joramo, 2,7 km vest for Dombås sentrum. Fra Joramo skal vegen gå på nordsiden av E 136. Etter 1,6 km går den under europavegen i kulvert og fortsetter på sørsiden.

Entreprenøren skal ikke bare jobbe med gang/sykkelvegen. E 136 blir også utvidet og forsterket på deler av strekningen. Til sammen skal det tas ut 50 000 kbm i skjæringer og legges ut 52 000 kbm i fyllinger.

Bortsett fra Valdres Anlegg og AF Noranlegg var det bare en entreprenør som ga pris på oppdraget. Hvis ikke denne påklager Vegvesenets avgjørelse innen 11. juli, går kontrakten til arbeidsfellesskapet. Jobben skal være fullført innen 31. oktober neste år.

Les mer om:
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.