ASFALT

Her ser du Norges beste asfaltleggere - men alle er svenske

Fikk prisen for god utførelse av kontrakten de hadde i Vestfold sist sommer.

Peabs asfaltlag som vant prisen Årets asfaltjobb. Foran bas Nicke Nilsson, og bak fra venstre Stefan Andersson, Patrik Ottoson, Martin Waern og Robert Hedman.
Peabs asfaltlag som vant prisen Årets asfaltjobb. Foran bas Nicke Nilsson, og bak fra venstre Stefan Andersson, Patrik Ottoson, Martin Waern og Robert Hedman. Foto: Jarle Skoglund
24. jan. 2019 - 13:41

Utdelingen av Årets asfaltjobb er et av høydepunktene under den årlige Asfaltdagen på SAS-hotellet i Oslo, som i år samler hele 230 bransjefolk fra hele landet.

Årets hederspris for beste utførte asfaltjobb i Norge sesongen 2018 gikk til Peab Asfalt ved sin bas Nicke Nilsson. Sammen med deler av sitt asfaltlag kunne han motta flott diplom og blomster av formannen i Norsk Asfaltforening, Thor Asbjørn Lunaas.

At alle på vinnerlaget er svenske er ikke uvanlig innenfor asfaltbransjen, der entreprenører som opererer i flere land samtidig bruker ressursene på tvers av landegrensene.

I begrunnelsen heter det at asfaltlaget fremstår som gode håndtverkere innenfor fagområdet, og er gode ambassadører for faget. 

Målet med prisen er så løfte fram de gode eksemplene fra bransjen, enten basert på enkeltprestasjoner eller kvalitetsarbeid gjennomført over tid.

Asfaltforeningens leder fortalte at det er rundt 300 asfaltlag som utfører asfaltlegging på vegne av entreprenørene rundt om i landet. Imidlertid var det bare nominert to kandidater, den andre var et asfaltlag fra Veidekke Industri i Finnmark.

Det er en uavhengig jury i Veiteknisk Institutt som nominerer vinner av Årets asfaltjobb overfor styret i Norsk Asfaltforening, som i sin tur tar den endelige beslutningen om hvem som skal få prisen.

Les mer om:
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.