Heidi Fredriksen fra Flekkefjord er tredje kvinnelige asfaltlærling i NCC, og gjør at selskapet topper innen rekruttering av lærlinger til fagfeltet
Heidi Fredriksen fra Flekkefjord er tredje kvinnelige asfaltlærling i NCC, og gjør at selskapet topper innen rekruttering av lærlinger til fagfeltet (Bilde: NCC)

Heidi sender NCC i tet blant norske asfaltbedrifter

Med Heidi Fredriksen (22) fra Flekkefjord som nyansatt lærling i asfaltfaget, er NCC helt i teten blant norske asfaltbedrifter innen rekruttering av lærlinger, ikke minst jenter.

Heidi startet denne uken læretiden mot fagtittelen asfaltør på NCCs utleggerlag i Vest-Agder og Rogaland. Etter ett år som lærling innen fjell- og bergverksfaget, valgte hun å bytte til asfaltfaget.

– Å arbeide med asfalt er en helt annen måte å jobbe på, ofte utendørs som passer meg bedre. Asfaltfaget er et omfattende fagfelt som jeg gleder meg til å lære mer om, sier Heidi Fredriksen.

Hun blir dermed den tredje kvinnelige lærlingen i asfaltfaget innen NCC Industry. Med 22 asfaltlærlinger er NCC også den bedriften med flest lærlinger totalt innen dette fagfeltet.

 

 Aktivt rekrutteringsarbeide

Første dag i ny jobb. Heidi Fredriksen sammen med arbeidsformann Robert Meland, som også er hennes fadder under læretiden i NCC.
Første dag i ny jobb. Heidi Fredriksen sammen med arbeidsformann Robert Meland, som også er hennes fadder under læretiden i NCC. Foto: NCC

– Det er svært gledelig. Vi har over tid jobbet bevisst med å rekruttere flere lærlinger ikke minst til asfaltfaget, og samtidig øke andelen jenter inn i bransjen, sier Even Hedland som er opplæringsansvarlig i NCC.

– Det nyter vi godt av nå. I tillegg har vi mange dyktige lærlinger som er de beste ambassadører i markedsføringen, sier Hedland, som hvert år rekrutterer opp mot 60 nye lærlinger i en rekke fag til selskapet.

Fredriksen kan se fram til en spennende og omfattende læretid fram mot fagprøve. Når årets utlegger-sesong er over, skal hun blant annet jobbe ved NCCs asfaltlaboratorium i Drammen, på selskapets verksted på Mjåvann og ved et av NCCs asfaltverk i Sørøst-Norge.

– Vi ønsker å gi våre lærlinger et skikkelig opplæringstilbud. Det krever at vi som selskap har arbeid til lærlingene og at vi gir hver enkelt en god oppfølging i læretiden, sier Even Hedland.

 

Lærlinger nødvendig for vekst

NCC har ambisjoner om ytterligere vekst i asfaltvirksomheten.

– Vår ambisjon er ytterligere vekst. Det krever et solid grunnfjell av fagarbeidere. Derfor er det viktig for oss å ta inn lærlinger, sier asfaltdirektør i NCC, Joar Caspersen. 

Forsiden akkurat nå