Tidligere norgessjef i NRC Group, Hans Olav Storkås, blir ny konsernsjef i det børsnoterte industrikonsernet Endúr
Tidligere norgessjef i NRC Group, Hans Olav Storkås, blir ny konsernsjef i det børsnoterte industrikonsernet Endúr (Foto: NRC)

Hans Olav Storkås blir ny konsernsjef i Endúr

Tidligere norgessjef i NRC Group, Hans Olav Storkås, blir ny konsernsjef i det børsnoterte industrikonsernet Endúr ASA, som satser tungt innen marin infrastruktur og utbyggingsprosjekter innen landbasert oppdrett.

Storkås er en erfaren leder av organisasjoner som spesialiserer seg på byggeprosjekter og prosjektledelse. Han hadde inntil nylig stillingen som administrerende direktør for NRC Group sin norske virksomhet, som økte omsetningen fra 1,2 til 2,0 milliarder kroner i løpet av de 2,5 årene han ledet virksomheten.

Før dette hadde han lederroller i AF Gruppen og var med på å etablere Risa Rock AS, som senere ble solgt til Lemminkäinen Norge (nå YIT). Han er utdannet sivilingeniør ved Norges tekniske høgskole.

 Storkås overtar konsernsjefrollen etter Hans Petter Eikeland.

I juni i år offentliggjorde Endúr en ambisjon om å utvikle selskapet til å bli den ledende marine tjenesteleverandøren i Norge innen 2022, med målsetting om driftsinntekter på mellom 2 og 2,5 milliarder kroner.

 Siden da har Endúr fusjonert med Oceano AS, som er en leverandør av marin infrastruktur, og kjøpt opp BMO Entreprenør AS, som er markedsleder innen vedlikehold av kritisk marin infrastruktur som kaier, havner, demninger og broer.

 – Vi forventer å gjøre ytterligere oppkjøp de neste månedene, og derigjennom ytterligere styrke Endúr’s fokus på den prosjektbaserte tilnærmingen innen marin infrastruktur og leverandørkjeden til havbruksnæringen. Styret mener at Hans Olavs omfattende erfaring fra å bygge opp og lede prosjektorganisasjoner er riktig for å lede denne utviklingen, sier Øivind Horpestad, styreleder i Endúr ASA.

Forsiden akkurat nå