Halvparten av tiden går anleggsmaskinene på tomgang - det vil MEF gjøre noe med

MEF lanserer nå en tomgangskampanje. ikke uvanlig at gravemaskiner går på tomgang inntil halvparten av arbeidstiden.

Julie Brodtkorb, administrerende direktør i Maskinentreprenørenes Forbund (MEF).
Julie Brodtkorb, administrerende direktør i Maskinentreprenørenes Forbund (MEF). Foto: MEF
30. apr. 2019 - 12:02

– Redusert tomgangskjøring gir lavere kostnader for entreprenørene og mindre utslipp. Dette er et kinderegg-tiltak: Enkelt å gjennomføre, og bra for miljøet og bedriftsøkonomien. Derfor lanserer vi nå en konkurranse for anleggsentreprenører over hele landet der målet er å oppnå størst mulig reduksjon i tomgangskjøringen, sier Julie Brodtkorb, administrerende direktør i Maskinentreprenørenes Forbund (MEF) i en melding.

Konkurransen vil pågå fra juni til desember, og vinneren blir kåret på Arctic Entrepreneur 2020 – Vinterens største møteplass for anleggsbransjen. Maskinleverandørene Cat, Hitachi, Liebherr og Volvo vil gi hver sin store opplevelse for de fire beste med følge.

 

Konkurransen pågår fra juni til desember

Fakta om tomgangskjøring:

Tall MEF har fått fra maskinleverandørene viser at det ikke er uvanlig at gravemaskiner går på tomgang 30-50 prosent av arbeidsdagen. Konsekvensen av dette er:

  • Store utslipp av klimagasser
  • Unødvendig høyt timeforbruk
  • Hyppigere serviceintervall
  • Lavere annenhåndsverdi

Anleggsbedrifter som ønsker å delta kan melde på inntil tre gravemaskiner fra egen bedrift. Ved påmelding til MEF leverer entreprenøren en oversikt over tomgangskjøringen på de aktuelle maskinene for perioden 1. juni - 1. desember 2018. Dersom bedriften selv ikke sitter med denne oversikten, kan det som oftest enkelt hentes ut ved å kontakte maskinleverandør/forhandler.

Konkurranseperioden er 1. juni til 1.desember 2019, og den bedriften som har oppnådd størst reduksjon i tomgangskjøringen i løpet av denne perioden sammenlignet med fjoråret vil gå av med seieren.

– Formålet med konkurransen er å øke bevisstheten i bransjen om de positive effektene av å redusere tomgangskjøringen. Jeg er overbevist om at entreprenørene som deltar vil oppleve at de sparer penger samtidig som de bidrar til å få ned klimagassutslippene i anleggsbransjen, sier Leiv Peter Blakstad, distriktssjef i MEF.

Les mer om:
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.