DRIFT OG VEDLIKEHOLD

Svenske Green Landscaping Group har kjøpt Hadeland Maskindrift

Driften fortsetter som før.

(Illustrasjonsfoto)
(Illustrasjonsfoto) Foto: Bjørn Olav Amundsen
2. sep. 2020 - 07:35

Svenske Green Landscaping Group AB har signert avtale om å kjøpe Hadeland Maskindrift AS. Sistnevnte ble i sin tid grunnlagt av Lars Magnus Braaum og Ola Kjos.

Det forteller Green Landscaping i en pressemelding. 

Hadeland Maskindrift er en spesialisert vedlikeholds- og utemiljøvirksomhet med fokus på alle typer vedlikehold og skjøtsel av offentlige veier, parker og utemiljø. Selskapet har spesialisert seg på effektiv vinterdrift, renhold, og vedlikehold av veier, i tillegg til asfaltering og lettere grunnarbeid og betongarbeid, heter det i meldingen.

Selskapet Hadeland Maskindrift oppgis å ha en årsomsetning på rundt 200 millioner kroner. Bedriften har sitt utspring på Hadeland, og opererer nå med 95 fast ansatte i Oslo og omegn.

Les også

Gast Entreprenør var sentrale

– Oppkjøpet av et kvalitetsselskap som Hadeland Maskindrift er et ytterligere steg på veien for å etablere en plattform av veletablerte og dyktige selskaper under Green-paraplyen i Norge. Oppkjøpet hadde ikke vært mulig uten hjelp fra Green sitt første datterselskap i Norge, Gast Entreprenører. De ansvarlige for Gast Entreprenører, Lars Ola Sterud og Paul Gamme, har allerede hatt et godt samarbeid med Hadeland Maskindrift over mange år og ser mange fordeler ved å nå kunne jobbe tettere sammen. Dette var avgjørende for å få dette til, sier Johan Nordström, konsernsjef i Green Landscaping Group, i meldingen.

Green Landscaping-gruppen omsatte for snaue to milliarder svenske kroner i 2019. Konsernet kjøpte opp norske Gast Entreprenør i begynnelsen av 2020.

Green Landscaping ble etablert i 2009 gjennom en sammenslåing av de svenske selskapene ISS Landscaping, Jungs, Mark & Trädgårdsanläggare Sjunnesson og Qbikum.

Les også

Finansielle muskler

– Som eiere i Hadeland Maskindrift har vi fra en tid tilbake søkt etter en industriell partner som kan hjelpe selskapet og våre ansatte til å utvikle oss og vokse videre ut fra de ambisjonene vi har for selskapet både på egne og selskapets vegne. Gjennom Green har vi funnet en industriell partner som forstår vår virksomhet og det markedet vi opererer i, samt som har finansielle muskler til konsolidering. Vi ser fram mot de utviklings- og vekstmulighetene som nå åpner seg ved å bli en del av Green Landscaping Group, sier Lars Magnus Braaum og Ola Kjos, eiere og gründere i Hadeland Maskindrift, i meldingen.

Braaum og Kjos sier at avgjørende for valget av partner var Green sin desentraliserte modell, samarbeidet med Gast – og at driften, merkenavnet og de ansatte i Hadeland Maskindrift vil fortsette som før, med en modell som har vist seg å være suksessfull.

Green Landscaping Group AB kjøper 100 prosent av aksjene, og det finansieres med kontante midler og aksjer. Salget ble gjennomført med virkning fra 1. september 2020. Styret i konsernet har vedtatt en aksjeemisjon på 748.782 aksjer i Green Landscaping Group, rettet mot selgerne Hadeland Maskindrift AS. Tegningskurs er 26,20 kroner pr. aksje.

Selskapet Hadeland Maskindrift vil i etterkant fortsette med driften som den har vært, og med samme ledelse og nøkkelpersoner.

Les også

Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.