Mannskaper fra nødetatene ved stedet der en gravemaskinfører omkom i en sprengningsulykke mandag ettermiddag ved E16 mellom Bagn og Bjørgo i Valdres. Foto:
Mannskaper fra nødetatene ved stedet der en gravemaskinfører omkom i en sprengningsulykke mandag ettermiddag ved E16 mellom Bagn og Bjørgo i Valdres. Foto: (Foto: Ingvar Skattebu/Oppland Arbeiderblad/NTB scanpix)

Gravemaskinfører døde i sprengningsulykke

En gravemaskinfører omkom i en sprengningsulykke ved E16 mellom Bagn og Bjørgo i Valdres mandag ettermiddag.

Ulykken skjedde ved Klossbøle i forbindelse med arbeid på en ny E16-trasé.

– En gravemaskin skulle pigge området, det vil si å rense tunnelveggen for stein etter sprengning. Gravemaskinen har trolig truffet en sprengladning som har vært igjen i veggen, opplyser operasjonsleder Børge Hals i Sør-Øst politidistrikt til NTB.

– Stein sprutet opp og traff førerhuset. Føreren av gravemaskinen omkom på stedet, sier han.

Prosjektleder i Statens vegvesen, Anne Brit Moen, sier de vil bistå politiet.

– Politiet etterforsker ulykken, og etterforskningen vil avdekke nøyaktig hva som har skjedd, sier Moen i en pressemelding.

– Dette er en tragisk ulykke. Tankene våre går spesielt til den omkomnes pårørende og kollegene til den omkomne, legger hun til.

Politiet fikk melding om ulykken klokken 15.46 mandag ettermiddag.

Anleggsområdet som ligger om lag 50 meter fra dagens E16, er sperret av. Arbeidstilsynet er varslet og skal gjennomføre undersøkelser på stedet tirsdag. (©NTB)

Forsiden akkurat nå