Slik vil den nordiske paviljongen se ut på ITS World Congress i Hamburg i oktober. Også de baltiske landene deltar på denne fellesstanden.
Slik vil den nordiske paviljongen se ut på ITS World Congress i Hamburg i oktober. Også de baltiske landene deltar på denne fellesstanden. (Illustrasjon: ITS Norway)

God norsk interesse for ITS' verdenskongress i Hamburg i oktober

11 norske organisasjoner og bedrifter har allerede meldt seg på som utstillere på den nordiske paviljongen.

Men fortsett er det stor usikkerhet med hvordan koronatilstandene i Europa og verdens ellers er når vi kommer til oktober. Fjorårets verdenskongress for ITS-fagene som skulle arrangeres i Los Angeles ble avlyst, og arrangementet ble derfor flyttet på til 2022.

Jenny Simonsen i ITS Norge forteller til Veier 24 at arrangøren for høstens arrangement har sagt at en endelig beslutning skal tas i løpet av mai.

– For øyeblikket jobber både vi her i Norge og arrangøren av ITS World i Hamburg 11.-15.okrober som om arrangementet skal kjøres som planlagt. Vi konstaterer at interessen for deltagelsen på den Nordiske paviljongen her hjemme i Norge er omtrent som det har vært i "vanlige" år, og det er jo veldig positivt, forteller hun.

Kystverket, Hydrolift, Applied Autonomy, Innovasjon Norge, SAMS, VIA, Trafsys, ITS Perception, Aventi, ENTUR og Jernbanedirektoratet er de som har alle meldt seg på.

-Så få vi se hva som skjer i løpet av mai. Vi er som sagt beredt om det åpner opp for denne typen arrangement, og det meste er klart rundt organiseringen av den norske paviljongen i hamburg, forteller Jenny Simonsen.

Forsiden akkurat nå