PROSJEKTER

God framdrift gjør at midtrekkverket på E134 blir ferdig et halvt år før planen

Entreprenøren Marthinsen og Duvholt AS har jobbet superfort. Det gjør at strekningen Mjøndalen og Hokksund får midtrekkverk allerede til sommeren.

Strekningen Mjøndalen-Langebru, midtrekkverk og belysning, blir ferdig på under ett år.
Strekningen Mjøndalen-Langebru, midtrekkverk og belysning, blir ferdig på under ett år. Foto: Kjell Wold, Statens vegvesen
26. feb. 2020 - 15:11

Det er inngått avtale mellom byggherren Statens vegvesen og entreprenøren Marthinsen og Duvholt AS om å ferdigstille prosjektet innen starten av fellesferien i juli 2020, 

Den opprinnelige datoen for ferdigstillelse av prosjektet var 1. desember 2020. God framdrift, godt samarbeid og en mild vinter er blant hovedårsakene til at prosjektet kan ferdigstilles så mye tidligere enn forutsatt, forteller Statens vegvesen i en pressemelding.

Prosjektleder Tom Hedalen i Statens vegvesen er meget tilfreds med at prosjektet kan fullføres mye tidligere enn opprinnelig planlagt.

Les også

Viktig stengehelg i juni

En av forutsetningene for å få til ferdig vei mellom Mjøndalen og Hokksund med midtrekkverk og veibelysning før starten av fellesferien er å stenge veien helt helgen 5. til 8. juni. Da skal midtrekkverket langs mesteparten av veien monteres.

Deler av strekningen forbi Loesmoen får forbikjøringsfelt i begge retninger. Foto: Kjell Wold, Statens vegvesen

I starten og slutten av denne helgen blir det en periode lagt opp til å sende trafikken bare i en retning mens arbeidet pågår. På grunn av helgeutfarten vil trafikken gå vestover mot Hokksund fredag ettermiddag, mens trafikken østover er stengt.

Søndag ettermiddag vil veien være åpen for trafikk innover mot Drammen, mens trafikken vestover er stengt. Lørdag vil veien være helt stengt i begge retninger. Vegvesenet vil offentliggjøre detaljer om stengehelgen senere.

Les også

Bare helt stengt én gang

Utover stengehelgen tidlig i juni kan det bli aktuelt med noe nattarbeider utover våren og sommeren.

Siden anleggsstarten i august 2019 har det bare vært nødvendig å stenge veien helt en helg, sent i august, da fjell måtte sprenges vekk fra en skjæring tett på jernbanen ved Steinberg.

Ellers har trafikken gått gjennom området i hele perioden mens veien er bygd om og utvidet.

Les også

Les mer om:
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.