NYHETER

Glipp fører til en måneds forsinkelse

Oppgraderingen av to tunneler i Rogaland blir ca. en måned forsinket. Årsaken er en glipp da oppdraget ble utlyst. Kunngjøringen ble ikke publisert i EUs database. Dermed måtte konkurransen avlyses og oppdraget utlyses på nytt.

Fristen for levering av ventilatorer og armaturer til den 5 875 meter lange Byfjordtunnelen (bildet) og den den 4 424 meter lange Mastrafjordtunnelen er utsatt il 18. juni. (Foto: Google)
Fristen for levering av ventilatorer og armaturer til den 5 875 meter lange Byfjordtunnelen (bildet) og den den 4 424 meter lange Mastrafjordtunnelen er utsatt il 18. juni. (Foto: Google)
14. mai 2014 - 08:36

Alle oppdrag som gjelder materialkjøp til over en million kroner skal publiseres i EUs database Tenders Electronic Daily (TED). Det skjedde ikke ikke da Vegvesenet lyste ut levering av ventilatorer og armaturer til oppgraderingen av Byfjord- og Mastrafjordtunnelen på E39. Anbudsfristene for de to oppdragene gikk ut i april.

- Feilen ble oppdaget etter at anbudene hadde kommet inn. Vi kunne ikke gjøre noe annet enn å sende dem i retur og takke for interessen. Vi ber om forståelse for feilen og håper den vil bli tilgitt, sier byggeleder Lars Martin Rage i Statens vegvesen.

 

Anbudsfrist 18.juni

Nå er oppdragene utlyst på nytt med anbudsfrist 18. juni. Rage regner med at oppgraderingen av de to tunnelene vil bli forsinket med ca. en måned.

De to oppdragene gjelder bare levering  Montering av utstyret ble lyst ut som en egen entreprise. Den hadde opprinnelig anbudsfrist 30. april, men ble utsatt til 12. mai da det ble klart at de to andre oppdragene måtte utlyses på nytt.

 

Fire vil ha monteringen

Vegvesenet har fått inn fire anbud på monteringsjobben. Det laveste er gitt av Scanmatic. Det er på 30,8 millioner kroner. Nr. to er det danske firmaet KT Electrotech (32,75 mill.), og nr. tre er OneCo (34,45 mill.). Mesta er håpløst akterutseilt med 61,78 mill.

I tillegg til montering av ventilatorer og armaturer omfatter oppdraget levering og montering av skilt i begge endene av tunnelen, utstyr for kameraovervåking av bommene og elektroinstallasjoner i tilknytning til dette utstyret.

Byggeleder Rage er godt fornøyd både med deltagelsen og med prisene.

Arbeidet vil bli utført om natten. Tunnelene vil bli åpne for trafikk da også, men det blir kolonnekjøring. Jobben blir fullført i mars neste år.

Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.