FYLKESVEI 30

Gjermundshaug i gang med hasteoppdrag på nedslitt fylkesvei sør for Tynset

Blant annet skal 8,5 kilometer av fylkesvei 30 dypstabiliseres.

Dypstabilisering og fresing
Dypstabilisering og fresing Illustrasjonsfoto: Asfalt Remix
4. juni 2021 - 15:05

Gjermundshaug Anlegg er i gang med omfattende arbeider på fylkesvei 30 mellom Bergset i Rendalen og Brekka ved Tynset.

Formålet er, som det heter fra fylket, å bedre fremkommeligheten og trafikksikkerheten på den 43 kilometer lange strekningen.

Les også

Fylkesvei 30, her på Tylldalsveien, har store teleskader våren 2021. Foto: Kjetil Strømshoved

Mer enn asfalt

Det vil bli gjort punktvise tiltak på veien.

– Vi skal bytte rundt 15 stikkrenner og på enkelte strekninger skal vi også skifte ut massene under asfalten. Vi skal også grøfte en del langs veien. På tre strekninger på til sammen 8,5 kilometer skal vi dypstabilisere, sier byggeleder Kjetil Strømshoved i Innlandet fylkeskommune, i en pressemelding.

Dypstabiliseringen skal skje på en strekning rett nord for Bergset, på en strekning gjennom Tylldalen og en strekning ved Tylldaskjølen.

Les også

Store skader

Flere perioder med stengt riksvei 3 på grunn av ulykker eller veiarbeid har ført til økt trafikk på fylkesveien. Trafikk av mange vogntog som kjører etter hverandre i teleløsningen, har gjort stor skade.

Fylkesvei 30 trenger uansett omfattende utbedring sør for Tynset. Asfalten er for en stor del fra 1990-tallet. Handlingsprogrammet for fylkesvegene i Innlandet i 2022-2025, som skal behandles til høsten, inneholder forslag om å bruke 40 millioner på fylkesvei 30 fra 2022.

Men fylkesveien har så omfattende skader at fylkesutvalget i Innlandet i mai i år bevilget 30 millioner til tiltak for å reparere de mest akutte manglene. Ellers ville det blitt enda dyrere på lang sikt å sette veien i stand.

– Vi må sørge for at investeringen som blir gjort i år, varer lenge. Her holder det ikke bare med ny asfalt, fordi det vil være en kortsiktig løsning, sa Sjur Strand, konstituert leder av utvalg for samferdsel i Innlandet fylkeskommune da fylkesutvalget behandlet saken.

Arbeidene på fylkesvei 30 startet i begynnelsen av uke 22, og skal etter planen være ferdig i løpet av september.

Les også

 

Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.