FJELLSIKRING

Gjerden Fjellsikring selges til Nordisk Bergteknik

Konsernet Nordisk Bergteknik har inngått intensjonsavtale om kjøp av fjellsikringsselskapet Gjerden Fjellsikring AS i Svarstad i Vestfold.

Gjerden Fjellsikring ble etablert i 2009 og har i dag over 60 ansatte.
Gjerden Fjellsikring ble etablert i 2009 og har i dag over 60 ansatte. Illustrasjonsfoto: Gjerden Fjellsikring
Jarle SkoglundJarle SkoglundJournalist
2. des. 2020 - 14:44

Gjerden Fjellsikring er en av Norges ledende aktører innen fjellsikring og spesialister innen betongsprøyting, tunnelsikring og alle sikringsarbeider, som montering av ulike typer nett og bolting som beskyttelse mot steinras langs veier og bygninger.

Selskapet ble grunnlagt i 2009 og har i dag over 60 ansatte. Hovedkontoret ligger i Vestfold, ikke langt fra Nordisk Bergtekniks hovedkontor i Norge. Virksomheten omsatte i 2019 for totalt 148 millioner norske kroner.

Forbifart Stocholm består av 55 kilometer nye motorvei, der det meste er lagt i tunnel.
Les også

Komplisert svensk veiprosjekt sprekker med ytterligere 10 milliarder

– Tilfører oss spesialistkompetanse

– Vi er veldig glade for muligheten til å kunne kjøpe Gjerden Fjellsikring AS. Det er et vel ansett selskap med erfaren ledelse og høyt kvalifiserte medarbeidere. Oppkjøpet kompletterer vår organisasjon og tilfører spesialistkompetanse innen fjellsikring. Vi styrker dessuten vårt geografiske nærvær i regionen, hvilket er veldig positivt, sier Oddbjørn Røed, forretningsområdesjef berghåndtering og Norgessjef for Nordisk Bergteknik.

– Oppkjøpet gir oss styrke både geografisk, organisatorisk og kompetansemessig. Som en del av Nordisk Bergteknik får vi tilgang til en rekke kompletterende kompetanse og et bredere helhetstilbud til våre kunder. Vi får også mulighet til å tilby vår ekspertise til flere norske og svenske kunder, sier Vegar Gjerden, daglig leder i Gjerden Fjellsikring.

Kongsberg Defence & Aerospace er blant de som har fått støtte. De skal øke produksjonskapasiteten ved sin nye fabrikk i Kongsberg. Bildet viser et NSM missil som skytes fra launcher montert på lastebil.
Les også

Disse norske ammunisjons-prosjektene får støtte

Skal inngå i konsernet

Nordisk Bergtekniks planer er å kjøpe 100 prosent av aksjene i Gjerden Fjellsikring AS. Kjøpesummen består av en kontantdel og en reinvestering i Nordisk Bergteknik AB i form av aksjer, hvorved dagens eiere blir en langsiktig eier i Nordisk Bergteknik.

Gjerden Fjellsikring kommer til å være en del av konsernet Nordisk Bergteknik og transaksjonen vurderes å forsterke både konsernets omsetning og lønnsomhet, totalt pr. aksje. Oppkjøpet planlegges sluttført så snart som mulig i begynnelsen av 2021.

Det geotermiske anlegget skal bygges i Nakuru-regionen i Kenya.
Les også

Norfund-prosjekt: Skal gi strøm til 1,3 millioner i Kenya

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.