FJELLSIKRING

Gjerden Fjellsikring selges til Nordisk Bergteknik

Konsernet Nordisk Bergteknik har inngått intensjonsavtale om kjøp av fjellsikringsselskapet Gjerden Fjellsikring AS i Svarstad i Vestfold.

Gjerden Fjellsikring ble etablert i 2009 og har i dag over 60 ansatte.
Gjerden Fjellsikring ble etablert i 2009 og har i dag over 60 ansatte. Illustrasjonsfoto: Gjerden Fjellsikring
2. des. 2020 - 14:44

Gjerden Fjellsikring er en av Norges ledende aktører innen fjellsikring og spesialister innen betongsprøyting, tunnelsikring og alle sikringsarbeider, som montering av ulike typer nett og bolting som beskyttelse mot steinras langs veier og bygninger.

Selskapet ble grunnlagt i 2009 og har i dag over 60 ansatte. Hovedkontoret ligger i Vestfold, ikke langt fra Nordisk Bergtekniks hovedkontor i Norge. Virksomheten omsatte i 2019 for totalt 148 millioner norske kroner.

Les også

– Tilfører oss spesialistkompetanse

– Vi er veldig glade for muligheten til å kunne kjøpe Gjerden Fjellsikring AS. Det er et vel ansett selskap med erfaren ledelse og høyt kvalifiserte medarbeidere. Oppkjøpet kompletterer vår organisasjon og tilfører spesialistkompetanse innen fjellsikring. Vi styrker dessuten vårt geografiske nærvær i regionen, hvilket er veldig positivt, sier Oddbjørn Røed, forretningsområdesjef berghåndtering og Norgessjef for Nordisk Bergteknik.

– Oppkjøpet gir oss styrke både geografisk, organisatorisk og kompetansemessig. Som en del av Nordisk Bergteknik får vi tilgang til en rekke kompletterende kompetanse og et bredere helhetstilbud til våre kunder. Vi får også mulighet til å tilby vår ekspertise til flere norske og svenske kunder, sier Vegar Gjerden, daglig leder i Gjerden Fjellsikring.

Les også

Skal inngå i konsernet

Nordisk Bergtekniks planer er å kjøpe 100 prosent av aksjene i Gjerden Fjellsikring AS. Kjøpesummen består av en kontantdel og en reinvestering i Nordisk Bergteknik AB i form av aksjer, hvorved dagens eiere blir en langsiktig eier i Nordisk Bergteknik.

Gjerden Fjellsikring kommer til å være en del av konsernet Nordisk Bergteknik og transaksjonen vurderes å forsterke både konsernets omsetning og lønnsomhet, totalt pr. aksje. Oppkjøpet planlegges sluttført så snart som mulig i begynnelsen av 2021.

Les også

Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.