Tunnelåpning, tunnelskjæring, gjennomslag (Bilde: kjell wold)
Byggeleder Svein Borgen t.v. og prosjektleder Tom Hedalen godt tilfreds med gjennomslaget i Moanetunnelenlag (Bilde: Kjell Wold, Statens vegvesen)
tunnelåpning, tunnelbygging, vegtunnel (Bilde: Kjell Wold)
Den tsjekkiske ambassadøren i Norge sammen med Kongsbergs ordfører Kari Anne Sand, som fyrte av den siste salven. (Bilde: Kjell Wold, Statens vegvesen)

Gjennomslag for den første av fire

I går var det hull tvers igjennom på Moane-tunnelen. Tre av de fire tunnelene på E134 Damåsen-Saggrenda får gjennomslag denne høsten.

Det ble overvært av den tsjekkiske ambassadøren til Norge sammen med Kongsbergs ordfører Kari Anne Sand, som smelte av den siste salven.

Til stede var også deler av prosjektstaben til Statens vegvesen med prosjektleder Tom Hedalen og byggeleder Svein Borgen i spissen.

Mange av de ansatte hos entreprenørene HAG Anlegg, Bertelsen og Garpestad og Metrostav deltok også på denne begivenheten, som ble avsluttet med kaffe og kake og flere takketaler etter siste salve.

Første av fire tunneler

Gjennomslaget i 285 meter lange Moanetunnelen er det første av i alt fire tunneler på E134 Damåsen-Saggrenda prosjektet gjennom Kongsberg.

Svartåstunnelen er neste ut med gjennomslag i løpet av oktober, mens Kongsbergtunnelen får gjennomslag en gang før jul. Siste tunnel ut er Vollåstunnelen mot Meheia, som påbegynnes i høst og får gjennomslag en gang i 2018.

Forsiden akkurat nå