Kjempekontrakt signert - gjelder all elektro på hele E39 Svegatjørn-Rådal

Vegvesenets største elektrokontrakt.

 Salgsdirektrør Tor-Ove Lussand, ABB AS, regionvegsjef Helge Eidsnes og styremedlem Magnus Thunestvedt signerer kontrakten.
Salgsdirektrør Tor-Ove Lussand, ABB AS, regionvegsjef Helge Eidsnes og styremedlem Magnus Thunestvedt signerer kontrakten. Foto: Geir Brekke/Statens vegvesen
6. sep. 2018 - 16:41

Det melder Vegvesenet i en pressemelding torsdag ettermiddag. 

Oppdraget inneholder bygging av alle elektrotekniske anlegg, styring, regulering og overvåking.

Jobben skal utføres av arbeidsfelleskapet Magnus M.Thunestvedt AS i Bergen og ABB AS i Asker, og enterprisen har en prislapp på hele 382 millioner kroner. 

Kontrakten inneholder ikke mindre enn 125 km med el-kabler, 100 km med fibernett, 5.330 lysarmaturer og 1.150 ledelys i tunnel. Dessuten blir det 550 opplyste skilt, over 400 kamera, 260 nødtelefoner og over 100 ventilasjonsvifter.

Arbeidet vil ta til i Skogafjellstunnelen i Os, der entreprenøren har kommet lengst med innredningen av de to tunneløpene.

Det har vært en lang prosess for å få på plass kontrakten. Dette etter at Bravida - som kom på andreplass i konkurransen - klagde på tildelingen. 

Det hele endte i retten, der Vegvesenet fikk medhold. 

LES OGSÅ: Tunnelene på E39 Svegatjørn-Rådal får til sammen over 250 000 kvadratmeter med veggelement

Les mer om:
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.