E14 mellom Stjørdal og Meråker er også stengt på grunn av jordskred og flom.Foto: Veidekke / NTB
E14 mellom Stjørdal og Meråker er også stengt på grunn av jordskred og flom.Foto: Veidekke / NTB (Foto: Veidekke/NTB)

Geologer vurderer skadene på stengte veier i Trøndelag

Både E6 og E14 er blant veiene som er stengt i Trøndelag på grunn av flom og skred. Geologer er torsdag morgen på plass for å vurdere skadene.

– Vi har geologer ute nå for å se på veiene. De sjekker om det er alvorlige skader på selve veikroppen eller terrenget rundt. Geologene har uvurderlig kompetanse der, sier kommunikasjonsrådgiver Lars Olve Hesjedal i Statens vegvesen til NTB.

E14 mellom Stjørdal og Meråker er stengt på grunn av jordskred og flom. Lenger sør i Trøndelag er E6 stengt mellom Berkåk og Ulsberg av samme grunn. Det er foreløpig usikkert når veiene kan åpnes igjen.

– Alle trafikanter kan være trygge på at vi åpner ikke igjen før geologene sier at det er trygt. Vårt oppdrag er å holde veiene åpne, men det må være trygt, sier Hesjedal.

Han sier de foreløpig ikke har et tidspunkt å gå ut med, men at dette vil bli kommunisert ut så raskt som mulig.

Natt til torsdag ble også Dovrebanen stengt mellom Støren og Oppdal på grunn av ras. Der er det ventet at Bane Nor kommer med en ny oppdatering om situasjonen klokken 12 torsdag.

Det har regnet mye Sør-Trøndelag de siste dagene. Det er sendt ut rødt farevarsel for jord- og flomskred i deler av Sør-Trøndelag. Farevarselet gjelder fram til torsdag kveld.

Onsdag ble det registrert rundt 2000 lyn i Trøndelag og på Østlandet. Meteorologisk institutt sier de har uoffisielle målinger som viser kraftig regn på 12–20 mm i løpet av en time. (©NTB)

Les også

Forsiden akkurat nå