Geir var med da  snøen ble frest bort fra veien gjennom Dyrskar på Haukelifjell

Veien gjennom Dyrskar freses for snø. (Foto: Geir K. Hus)
Veien gjennom Dyrskar freses for snø. (Bilde:  Geir K. Hus)
I Dyrskar ser du flere generasjoner vei. Oppe i fjellsiden til venstre er er restene etter den første hest- og kjerreveien som stod ferdig i 1889. Under snøfonna ligger også en av Norges eldste tunneler. (Foto: Geir K. Hus)
Terje Abelsen freser seg gjennom snømassene for at gamleveien gjennom Dyrskar på Haukelifjell kan brukes om sommeren og høsten. (Foto: Geir K. Hus)
Terje Abelsen freser seg gjennom snømassene for at gamleveien gjennom Dyrskar på Haukelifjell kan brukes om sommeren og høsten. (Foto: Geir K. Hus)
I Dyrskar ser du også betongoverbygget som knytter Peparsteintunnelen og Dyrskartunnelen sammen til Haukelitunnelen. Helårsveien over Haukelifjell stod klar for 50 år siden. (Bilde:  Geir K. Hus)
Masse tonn snø freses bort med 20 tonn anleggsmaskin. (Bilde:  Geir K. Hus)
Terje Abelsen åpnet veien i år, akkurat som han har gjort mange år før. (Bilde:  Geir K. Hus)
En pust i bakken for vegarbeiderne Terje Abelsen (t.v.) og Olav Stana i Presis Vegdrift. (Bilde:  Geir K. Hus)

Pressemannen Geir K. Hus gav før jul i fjor ut boka «E134 Haukelivegen». For å følge opp prosjektet var han 4. juni med maskinfører Terje Abelsen da han freste bort snømassenen på gammelveien gjennom Dyrskar. 

Se bilder og video av arbeidet over. 

Boka som kom ut i fjor, tar historien om Haukeliveien, som har bundet folk fra Vestlandet og Østlandet sammen gjennom alle tider. Den første veien stod ferdig i 1889, mens helårsveien ble tatt i bruk for 50 år siden.

I boka er det gamle bilder fra den tiden folk brukte hest og kjerre, men også noen bilder fra anleggstiden på 1960-talet. Aller mest handler boken om det du kan oppleve langs veien i dag. Også brøytemannskapene på Haukelifjell er omtalt.

– Boka er en hyllest til de som har kjempet for gode veier gjennom tidene, men mesteparten av boken har jeg brukt til å vise fram spennende folk og steder, som du bør få med deg når du kjører mellom Drammen og Haugesund/Karmøy i dag, kommenterte Hus da boka ble lansert.

LES OGSÅ: Ole Gudmund filmet brøyting på Sognefjellet i strålende vær

Forsiden akkurat nå