Fylket og YIT blir ikke enige: Nå sies  kontrakten om veiprosjektet i Fana opp

Vestland fylkeskommune har valgt å heve kontrakten med entreprenøren på veiprosjektet i Hjellestadvegen i Bergen. Grunnen går på kvaliteten på deler av veianlegget.

Deler av Hjellestadvegen står halvferdig, samtidig som at mye av arbeidene på gjøres på nytt.
Deler av Hjellestadvegen står halvferdig, samtidig som at mye av arbeidene på gjøres på nytt. Foto: Vestland fyleskommune
Jarle SkoglundJarle SkoglundJournalist
25. jan. 2022 - 12:31

– Veien skulle vært ferdig i 2019, det har vi dessverre ikke klart å få til. Nå er vi interessert i å få ferdig veien så fort som mulig, sier avdelingsdirektør i Vestland fylkeskommune, Dina Lefdal.

– Vi er lei oss for at dette har tatt tid. Naboer lurer på hva som skjer, og vi forstår godt at de er lei av å vente.

Prosjektet som startet opp i 2017, er en del av Miljøløftet, som er navnet på byvekstavtalen for Bergen og omegn. Veien som rustes opp skal gi bedre framkommelighet for kollektivtrafikk og annen transport. Langs hele strekningen kommer det gang- og sykkelvei.

I tillegg til ny vei blir det gjort et omfattende vann- og avløpsarbeid i samarbeid med Bergen kommune.

Med hydrogenskip kan norske verft ta en ledende rolle globalt. Fungerer båtene på den røffe norskekysten, fungerer de hvor som helst i verden, skriver Ingebjørg Telnes Wilhelmsen i bransjeforeningen Norsk Hydrogenforum .
Les også

Staten må bidra til nullutslipps-hydrogenbåter nå

Mye må graves opp igjen

Prosjektet, som ble startet opp i 2017 og skulle vært ferdig i 2019, står fortsatt halvferdig. <i>Foto:   Vestland fylkeskommune</i>
Prosjektet, som ble startet opp i 2017 og skulle vært ferdig i 2019, står fortsatt halvferdig. Foto:   Vestland fylkeskommune

Nå planlegger fylkeskommunen, sammen med Bergen vann, hvordan prosjektet skal gjøres ferdig.

Det som står igjen er ferdigstilling og retting av VA-anlegget, med blant annet tilkobling til anlegget, fjerning av midlertidige ledninger, ferdigstilling av kantstein, asfaltering på gang- og sykkelvei, avkjøringer og hovedvei. I tillegg står det igjen arbeid på grøntområde og område mot naboer langs veien.

– Dessverre må vi grave opp igjen flere steder, og det blir redusert framkommelighet i perioder, seier Lefdal.

Avdelingsdirektør i Vestland fylkeskommune, Dina Lefdal. <i>Foto:  Vestland fylkeskommune</i>
Avdelingsdirektør i Vestland fylkeskommune, Dina Lefdal. Foto:  Vestland fylkeskommune

Ønsker kjapp byggestart

Når veien blir helt ferdig kan fylkeskommunen ikke svare på  i dag, og lover å komme tilbake med mer informasjon så snart en vet noe mer. 

– Situasjonen er ennå uklar, og foreløpig kan vi ikke si når byggingen starter igjen, men vi gjør det vi kan for at dette skal skje så snart som mulig, slik at veien blir helt ferdig. Naboer til Hjellestadvegen har vært tålmodige, og jeg har forståelse for at folk er lei av å vente, sier Lefdal.

Problemstrekninger på E18 og E39 i Agder og Telemark. Tekstboblene viser hva slags ekstra utstyr som er satt inn i dagens kontrakt.
Les også

Kontrakt til 731 mill. skal gi færre problemer

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.