GANG. OG SYKKELVEI

Fylket bygger tre kilometer gang- og sykkelvei mellom Solbakk og Grønevoll

Gang- og sykkelveien skal være ferdig i juni 2023.

Solbakk ligger til venstre i bildet.
Solbakk ligger til venstre i bildet. Foto: Rogaland fylkeskommune
23. sep. 2021 - 09:38

– Vi er klar og gleder oss til å komme i gang med byggingen langs fylkesvei 523, sier byggeleder Erlend Claussen i Rogaland fylkeskommune i en pressemelding.

Bjelland vant konkurransen om å bygge sykkel- og gangveien i Strand kommune. Arbeidet starter snart. Kontrakten har en verdi på snaue 60 millioner kroner, eksklusiv moms.

– Målet med prosjektet er å bygge et trafikksikkert tilbud for syklister og gående mellom Solbakk og Grønevoll. Når arbeidet er ferdig, ligger det godt til rette for syklister mellom Tau og Jørpeland. Dette kan også bidra til at flere reiser kollektivt fra pendlerparkeringen på Solbakk og gjennom Ryfast, forteller Claussen.

– Vi kan ikke leve med tiltak som bare handler om å rydde opp – da er skaden allerede skjedd, skriver innleggsforfatterne. Dette er plast i jord fra kysten av Trønderlag.
Les også

Det må straffe seg å produsere og selge plast

Litt av det som blir bygd

  • Tre og en halv meter brei og 3200 meter sykkel- og gangvei. Tre meter grøft skiller sykkel- og gangveien og fylkesvei 523
  • Bygger fire busslommer og sju avkjørsler
  • Bygger ett nytt kryss, to fe-underganger blir forlenget

Entreprenøren skifter i tillegg ganske store mengder masser.

– Blant annet må vi utvide veien der det er en del høye fjellskjæringer. Fylkesveien blir da helt stengt i forbindelse med sprengningsarbeidene. Dette må vi komme tilbake til, for detaljene finner vi ut av i lag med entreprenøren, sier Erlend Claussen.

Snøhvit-anlegget og Hammerfest LNGs anlegg på Melkhøya genererte 1789 årsverk i fjor, men mange av disse var ekstraordinære på grunn av mye ombygging og vedlikehold etter den store brannen som holdt anlegget stengt i 2020-22.
Les også

Equinor skal bore 34 nye brønner i 2024

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.