Gravingen tar kort tid, men monteringen av overvannsledningen må gjøres med presisjon.
Gravingen tar kort tid, men monteringen av overvannsledningen må gjøres med presisjon. ( Foto: Geir Brekke, Statens vegvesen)

Askøypakken - fylkesvei 563

Full fart i ferien: Mandag gjenåpnes fylkesvei 563

Har vært stengt for all biltrafikk i tre uker

Fylkesvei 563 mellom Strømsnes og Hop åpner tidlig om morgenen mandag 29. juli, etter å ha vært stengt for biltrafikk ved Mølledalen i tre uker, opplyser Statens vegvesen i en nyhetsmelding.

Selv om det er ferietid for mange, har det vært full anleggsaktivitet på fylkesveien, der hele veikroppen er gravd vekk for å gi plass til kryssing med nytt ledningsnett. Blant annet har det blitt satt ned store betongelementer til overvannsledningen som skal gå under veien.

Monteringen av disse elementene krever en høy grad av presisjon, mens graving og tilbakelegging av veimasser tar mindre tid med store redskaper, og veien skal være klar for kjøretøytrafikk, slik at første bussen kan passere tidlig mandags morgen, opplyser byggeleder Rune Angeltveit i Statens vegvesen.

Syklister og gående har fått passere på midlertidig vei gjennom anleggsområdet i de tre ukene veien har vært stengt.

Fylkesvei 563 Strømsnes-Hop er et av delprosjektene i Askøypakken, som skal ruste opp veinettet på Askøy utenfor Bergen for 1,6 milliarder fram mot 2025. Arbeidene som berører Fylkesvei 563 utgjør 301 millioner kroner av dette.

Videoen under viser hvordan fylkesveien skal rustes opp.

Forsiden akkurat nå