Fremskrittspartiets gruppeleder Frank Sve vil akseptere bompenger i 40 år på Nordøyvegen i Møre og Romsdal.
Fremskrittspartiets gruppeleder Frank Sve vil akseptere bompenger i 40 år på Nordøyvegen i Møre og Romsdal. (Foto: Kjell Herskedal )

Frp vil godta bompenger i hele 40 år for å berge Nordøyvegen

Partiet som har erklært seg som bompengemotstander nr. 1 i Norge, vil akseptere bompenger i 40 år på Nordøyvegen i Møre og Romsdal.

Det har vært sommerstille rundt dette svært omdiskuterte prosjektet som ser ut til å få en prislapp på tett oppunder 5 milliarder kroner. Disse pengene skal Møre og Romsdal fylkeskommune bruke til å bygge fastlandssamband for 2900 mennesker på øyene i Haram kommune og Harøya i Sandøy kommune.

Opprinnelig 20 år

Fra 2020 blir Haram og Sandøy kommuner en del av nye Ålesund kommune. Ålesund Arbeiderparti brøt denne uka sommerstillheten ved å gå inn for en løsning med bompenger i 40 år for Nordøyvegen, i stedet for 20 år som er lagt til grunn i den opprinnelige finansieringsplanen.

På den måten mener Ålesund Arbeiderparti at mellom 460 og 525 millioner av den manglende milliarden kan sikres.

Det som kanskje får mange til å undre seg er at Fremskrittspartiets gruppeleder i fylket, Frank Sve, var raskt ute med støtte til Arbeiderpartiets forslag.

Flertall

– Dersom folk og næringslivet ute på Nordøyane selv godtar en så lang periode, er det helt greit for meg. Alternativet er å betale for ferja til evig tid, sier Sve til Sunnmørsposten.

Med støtten fra Frp er det et klart flertall i fylkestinget for å be Stortinget godkjenne en så lang innkrevingsperiode. Sve regner med at dette vil gå gjennom.

Den vedtatte bompengesatsen for en tur på Nordøyvegen er 131 kroner. Det betyr at folk som bor på Nordøyene må betale 262 kroner hver gang de skal til fastlandet og hjem igjen. Dette er en god del høgere enn folk i dag betaler med ferga.

LES OGSÅ: Fylkesrådmannen i Møre og Romsdal ville avlyse Nordøyvegen - dette ville ikke politikerne være med på

Forsiden akkurat nå