Oslos miljø- og samferdselsbyråd Sirin Stav (MDG) sier man bør senke fartsgrensen hele året.
Oslos miljø- og samferdselsbyråd Sirin Stav (MDG) sier man bør senke fartsgrensen hele året. (Illustrasjonsfoto: Morten Holm/NTB)

Frp vil forby miljøfartsgrense

Fremskrittspartiet vil ha lovforbud mot miljøfartsgrense og fremmer forslag om dette i Stortinget. Partiet mener poenget med miljøfartsgrensen er borte.

– Nå er det bare ni prosent piggdekkandel, og mye av begrunnelsen for å innføre miljøfartsgrensen er borte, sier transportpolitisk talsmann Frank Sve i Fremskrittspartiet, ifølge NRK.

Fartsgrensen blir senket til 60 kilometer i timen fra 1. november til etter vårrengjøringen på enkelte hovedveier i Oslo for å redusere svevestøv.

Unormalt lave fartsgrenser i forhold til det veien er bygd for undergraver bilistenes respekt for skilting og fartsgrenser og kan føre til trafikkulykker, mener Frp.

– Vi vet at barn, eldre og folk med luftveislidelser tvinges til å holde seg innendørs om vinteren, og at mange får forkortet livet sitt på grunn av helsefarlig luft, sier Oslos miljø- og samferdselsbyråd Sirin Stav (MDG).   (©NTB)

Forsiden akkurat nå