NYHETER

Frp-Sandberg mener vegdirektøren må gå

Avsløringene av Statens vegvesens hemmelighold av interne granskningsrapporter er så alvorlig at vegdirektøren må gå. Det sier Frp-nestleder Per Sandberg. Han mener avsløringene er en skandale.

– Jeg er rystet, sier FrPs nestleder Per Sandberg etter avsløringene om hemmelighold av vegvesenets ulykkersrapporter.  Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
– Jeg er rystet, sier FrPs nestleder Per Sandberg etter avsløringene om hemmelighold av vegvesenets ulykkersrapporter. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Bilde: Larsen, Håkon Mosvold
15. mai 2014 - 08:32

Oslo (NTB):  Det er VG som den siste tiden har avslørt at Staten veivesen har hemmeligholdt sine ulykkesrapporter i mange år. Selv om rapportene kan ha inneholdt bevis og konklusjoner som kunne ha vært til nytte både for påtalemyndigheten og forsvarere i rettssaker etter alvorlige trafikkulykker, er de blitt beholdt internt.

– Jeg er rystet. Dette er en komplett skandale. At disse rapportene har blitt holdt hemmelige og ikke blitt tilgjengeliggjort for politi, advokater og pårørende, er ikke til å begripe. Her har det etter alt å dømme skjedd flere justismord, mener Sandberg.

 

"Konsekvensen av dette er soleklar"

Han mener ansvaret for hemmeligholdet ligger på skuldrene til vegdirektør Terje Moe Gustavsen, og at konsekvensen av dette er soleklar.

– Vegdirektøren må gå. Det er det ingen tvil om. Det er sikkert flere ledere i Vegdirektoratet som har sittet på disse rapportene som også bør gå, sier Sandberg, som også ønsker at det må nedsettes et uavhengig granskningsutvalg.

Sandbergs partikollega -samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen – er mer forsiktig og sier at han har tillit til vegdirektøren «så lenge han gjør det jeg ber ham om».

Terje Moe Gustavsen har ikke ønsket å kommentere saken, skriver VG. (©NTB)

Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.