NYHETER

Frikjent for E18 krav på 270 millioner

Høyesteretts ankeutvalg frikjenner entreprenøren Reinhold Meister for et krav på 270 millioner. Entreprenøren var saksøkt etter at nye E-18 mellom Grimstad og Kristiansand endte med milliardunderskudd.

Fra nye E18-parsellen som ble åpneti 2009 mellom Lillesand og Grimstad.  Foto: Tor Erik Schrøder / SCANPIX
Fra nye E18-parsellen som ble åpneti 2009 mellom Lillesand og Grimstad. Foto: Tor Erik Schrøder / SCANPIX Bilde: Schrøder, Tor Erik
20. aug. 2013 - 10:05

- Høyesterett har etter vårt syn fattet rett beslutning og vi er veldig fornøyde med at dommen nå er rettskraftig, sier advokat Jacob S. Bjønness-Jacobsen i advokatfirmaet Grette. Han har representert konkursboet til Reinhold Meister GmbH sammen med Ole-Jacob Farstad og Erlend Stenberg i Grette.

 

Det var andre entreprenører i veiprosjektet som krevde Reinhold Meister for 20 prosent av tapet i veiprosjektet. Saksøkerne hevdet at en avtale mellom partene innebar at Meister gikk fra å være en underentreprenør til å bli deltager i prosjektselskapet CJV E18, og dermed også økonomisk ansvarlig for prosjektet.

Meister ble imidlertid frikjent i to rettsinstanser før saken ble anket videre til Høyesterett. Høyesteretts ankeutvalg har nå enstemmig avvist anken og frikjennelsen er dermed rettskraftig.

 

- Stridens kjerne i saken sto om hvordan en avtale mellom partene skulle forstås. På den måten har ikke saken bare konkret interesse, men tjener også som påminnelse om at klare og tydelige kontrakter er alfa og omega, sier Jacob S. Bjønness-Jacobsen i Grette.

Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.