I begynnelsen av september kom en av de første store ladningene med militærutstyr til Nato-øvelsen Trident Juncture inn til Fredrikstad i Østfold. Nå står Trøndelag for tur. Havneanleggene på Fiborgtangen ved Skogn, Hammarnesodden sør for Namsos og Orkanger venter internasjonale lasteskip fra mandag.
I begynnelsen av september kom en av de første store ladningene med militærutstyr til Nato-øvelsen Trident Juncture inn til Fredrikstad i Østfold. Nå står Trøndelag for tur. Havneanleggene på Fiborgtangen ved Skogn, Hammarnesodden sør for Namsos og Orkanger venter internasjonale lasteskip fra mandag. (Foto: Heiko Junge/NTB scanpix)

Fra og med mandag ruller NATO-utstyret inn i Trøndelag - disse veiene blir berørt

Utstyret kommer sjøveien og kjøres videre fra kaianleggene på Fiborgtangen ved Skogn, Hammarnesodden sør for Namsos og Orkanger.

Selve øvelsen starter først 25. oktober, men før den tid skal alt utstyret på plass. Det kan bli kolonner med opp til 12 kjøretøyer og de kjører saktere enn den vanlige trafikken.

Veier i Trøndelag som blir påvirket er E6 mellom Skogn og Dombås, E39 mellom Klett og Molde, fylkesvei 30 fra Støren til Tynset, fylkesvei 31 mellom Røros og Vauldalen, fylkesvei 65 fra Orkanger til Surnadalsøra og riksvei 3 fra Ulsberg til Elverum.

Sør i Fredrikstad har man allerede vært i full gang i flere uker med forberedelsene til øvelsene. Militærutstyr og hundrevis av kjøretøyer er fraktet fra Borg havn og nordover langs veiene.

Til sammen 40. 000 NATO-soldater fra alle alliansens land er med på øvelsen som er den største på flere år.

LES OGSÅ: Nå er Nordbytunnelen rett sør for Oslo stengt i et løp - Vegvesenet ber folk vise hensyn og ta det med ro

Forsiden akkurat nå