NYHETER

Fortsatt stengte veger etter Synne

Det har vært en rolig natt med lavere vannstand og mindre vind enn hva meteorologene forutså. Flere fjelloverganger er åpnet for trafikk igjen mandag morgen.

NTB
7. des. 2015 - 10:21

(NTB-Anniken Celine Berger): Etter flere hektiske døgn under ekstremværet Synne, ser det ut til at vinden har løyet og at vannstanden synker. Til tross for varsel om full storm i fjellet og på kysten av Møre og Romsdal og Trøndelag, har det ikke blitt meldt om noen skader.

– Vannføringen har minket i løpet av natten de aller fleste steder. Flere steder har den stanset helt, sier hydrolog Anne Fleig i Norges vassdrags- og energidirektorat til NTB.

NVE vil ta en ny vurdering av flomvarselet mandag formiddag. Foreløpig er farenivået fortsatt rødt for Rogaland og Vest-Agder, og oransje i deler av Aust-Agder.

 

På tilbakemarsj

I Kvinesdal kommune sto flere bolighus i fare for å bli tatt av de enorme vannmassene søndag kveld, men beboerne kunne puste lettet ut mandag morgen da det ble klart at vannstanden var på vei tilbake.

I Bjerkreim kommune har store vannmengder i Bjerkreimsvassdraget ført til at Vikeså har stått under vann, men også her er vannstanden på vei ned.

– Det vil bli en pause fra nedbøren mandag, før det kommer mer vind og nedbør på Vestlandet i morgen. Det blir imidlertid ikke de samme mengdene som i helgen, opplyser meteorolog Berit Hagen til NTB.

 

Veger åpnet igjen

E39 sør i Rogaland er mandag morgen åpnet mellom Heskestad og Moi, hvor det søndag var stengt på grunn av flom. Fergesambandet Mortavika-Arsvågen går også som normalt igjen, melder NRK.

Også E134 over Haukelifjell og riksveg 9 mellom Hovden og Haukeli er åpnet for trafikk igjen.

Det er fortsatt kolonnekjøring på Hemsedalsfjellet, mens Hol-Aurland, Vikafjellet, Tyin-Årdal og Valdresflya fortsatt er stengt. (©NTB)

 

 

 

Les mer om:
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.